Thursday, October 28, 2010

Masak ape tu???

Salam sume kekawanku yang disayangi ^___^


Harap harini lebih baek dari semalam yea.Semoga lebih bersemangat juga dalam mencari rezeki. Semalam sempat try resipi baru dari Pahang...TQ Walin Linda sebab ajar buat sambal belimbing besi tu...cedap bangat makanan orang Pahang ni...Pasni buat masak tempoyak ikan patin pulak eaa :). Aritu dah pass dah masak asam pedas Melaka resipi dari kak Haryani Suparman. Wahh superb la Kak Ani...memang terangkat resepi mu itu...Maklumlah, adikmu ini bukannya terer sangat masak ni...Tapi xpandai xpe...leh belajar kan kak kan?


Pasal makanan ni memang berbelas2 muka belog ni kalo nak cite. Tapi kita ringkaskan ajelah ea...Hari2 tgk Best + Wan tapi masak xleh gak challenge cam Chef Wan...Dah tu nama pn chef kan...Hari2 mmg peberet cenel Cafe. Terliur je tengok...Macam la sempat sangat nak masak sume tu dengan nak mengejar anak ke sana sini lagi...ehehe...tp nak tackle somi kene dari perutnya...*mak kata* :)


Smlm Alica gud gal xkaco mama masak. Die behaved je tgk iklan TV sambil mamam 'Sumi jeli manis' (nyanyi sket). Sambil tgk TV, sambil tunggu ayah die balik *anak ayah la katakan*. Kalo dengar je kunci dari luar...die berlari2 menuju ke pintu...Dah ader keje baru dah *guard pintu paling setia abad ini*. Dengan muka cheeky sambil tersenyum manja die 'cak' ayah die kat pintu...pastu cakap 'Yah?'...co cuwit la yayang :)...Bestnye ader anak...pada kekawan yang xkawen lg...cepat2 kawen...dpt anak cepat2...sbb anak itu penghibur hati yang x tergambar oleh kata2...alhamdullilah...


Berbalik kepada bab masak td ea...ku ni tgk mood si kecik tu...kalo die demam...yaaa ampunnnn, mmg ku langsung xsmpt nak lalu dapor langsung...alamat xberasap la dapor tu. Doplohpatjam dok layan anak yang sakit. Makan kemudian. Tapi kalo time die sehat...memang ku masak ditemani 'kitchen assistant kecikku' yang akan selerakkan bawang2 ku sekali...Memang pasni harus ku tukar posisi bawang tu ke tempat laen *dah naik migrain kemas bawang :P*. Kalo xpon, ku belikan set dapor sendiri kat si kecik tu, harap die xkaco dah dapor ku lagi *dah g maen jauh2, jangan kaco dapor mama lagi...ngeee*

Pape pon yang dibuat oleh budak kecik itu...walaupon migrain, pitam, rasa nak fengsan tgk rumah kalah tongkang pecah...tapi....



.

.

.



Aleesya tetap gula-gula hati @ cuwithat kami No. 1
Tengok muka cheeky macam ni
sape laa xsayang kan?




Selamat memasak kekawan *bukan sekarang, balik nanti* :)



No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)