Friday, October 22, 2010

Muzium Putus Cinta

Semalam lepas balik dari pasar malam dan selesai beli char kuew teow peberet ku dan Asben...murtabak ayam kesukaan Aleesya ku dengar 1 tajuk menarik kat radio berbahasa Melayu juge...Tajuknya...'Kalaulah ada Muzium Putus Cinta kat Malaysia ni, apa yang bakal anda letak dalam muzium tu?'.




Wahhh!!! Tajuknye memang menarek tertarek untuk ku dengar...ape lagi kuatkan radio la...Ada pemanggil tu jawab, die nak letak surat cinta ex-gf die sebab sekarang ni mana ader surat2 dah...seme pakai fb, email, belog jek. Lagi sorang yang buat aku tergelak, die kata nak letak kepala ex-bf die kat muzium tu...kihkihkih...nnt jadi Mona Fendi pulak kalo betul nak letak. Lelain tu yang sempat ku dengar ada yang nak letak hati yang terbelah dua, kain pelikat (xtau pe motif die letak kain pelikat tu).




Kalaulah betul ada...ape pulak ku nak letak ea? Haaa...scroll bawah lagi...kita cerita merepek sket pagi2 Jumaat ni yea ;)

.

.

.

Ku nak letakkan di Muzium Putus Cinta tu seperti senarai di bawah :-

1) Surat cinta (ada tu sampai 10 helai sekali die tulis - siap pakai pensel...ehehe masa ni budak sekolah)

2) Plastik gula-gula (disebabkan suke sangat kat dia *masa tu, tapi bukan sekarang*, sampaikan plastik gula-gula yang die bagi pun ku simpan hehe)

3) Sebuah nukilan ala-ala novel...tajuknye 'Aku Masih Perlukanmu' (masih simpan sampai sekarang, ku rasa kalo Asben terjumpe dan die baca...sure die gelak guling-guling dari tingkat 4 rumah ke bawah -  dalam hati cakap...jiwang karatnye wifey aku ni) ehehe memang jiwang pun, nak wat camne kan...memang suke jiwang...kuikuikui *sila muntah darah*

Itu je lah senarainye...xdela byk sgt kan? hehe...Kalo muzium tu ada...Pape pun tu seme kesah lama kan...tp kita xkan jadi lebih baik kalo xde masa lalu yang mengajar kita erti ketabahan, kesabaran dan menjadikan kita lebih matang.




Jom kekawan, ankel, anti, silent reader kita tengok gambar Aleesya pulak. Gambar2 ni memang xpenah publish @ tempek di FB lagi...banyak sangat gambarnye pilih yang terbaek saje...masih dalam simpanan tapi bukanlah gambar terbaru...




hi there
*terbeliak mata tu kalo tgk kamera







masa ni kat kampung...Aleesya dah nak demam dah masa ni
Balik KL je trus demam masuk wad...
kene amek darah sampai fobia kat orang pakai baju putih (doktor/nurse)
Mama pun nangis sama tengok Aleesya masa tu...kene masuk air...
tido pun xnak, nak tido mama peluk je









ni bukan pegi jejalan ke Korea ke ape yek...hehe lom sampai lagi tgk kat TV je salu
masa preggy suke sangat tgk drama Winter Sonata...
nak anak rupe cam Korean la tu...ala-ala U-Jin gitu...mak2 cakap leh kenan
Tapi xjadi pun mata sepet...jadi mata besau ader la...hehe...syukur...suke gaks









ni gambar pertama Aleesya boleh duduk *tapi senget sket
mama nampak je terus zassss pg amek kamera









mama...mama same x mulut Aleesya dengan bear ni?
same kan? same kan mama?





Oklah berjumpa di next entry...



Futnot: kalo anda nak baca lebih lanjut tentang Muzium  Putus Cinta tu, sila klik ini



No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)