Friday, November 26, 2010

Adoyaiii...Naik berpinar bijik mate tengok gambor...





Perrrghhh...tajuk pon dah menunjukkan isi entri kali ni kan?
Sudah tentunya berkaitan gambar @ pixca @ foto...


Ni kesahnye bermule malam tadi...
Almaklumlah mama kan blogger tahap beginner jek...
Baru 2 bulan jek berjinak-jinak dalam donia blogging nih...byk ilmu kene belajo lagi
Bab edit mengedit gambor seshantek ni lom pass agi :)


So, lama gak la meng eksplore gegambor untuk membesor dan menjelaskan penglihatan orang yang melihatnye.
Ye la...ader gambor tu...dah edit kat adobe photoshop pon,
tapi bile letak je kat belog diye jadi blur dan pecah2 jugak...
Memacam tutorial dah dibace untuk meng imprufkannye *sori penchenta bahase...ejaan tadi adalah English yang di Melayukan...hentam saje la labu, asalkan kite enjoooyyyy!!! lagi pon belog ni untuk suke suki ajer...jangan marah arrrr, nanti kene jual*


Naik berpinar la bijik mate mama mengedit gambor kat belog...
macam2 html dan tok nenek dash */*, nombor dimasukkan...kekeke
susah gak laa...bukan ley belaja sejam due untuk berbelog ni rupenye...




Ader yang gambornye jadi camni




Dah macam tengok gambor kat cermin rumah antu je jadinye






Yang ni pulak laen pulak gayenye


Dah jadi lonjong pulak
Grrrrrr...






Dah letih meng edit html tuh...
Gedebak gedebuk tetikus di tekan sane sini carik tutorial...
Akhirnyeeee....
mama berjaye gak menghasilkan gambor dengan saiz dan clear agik gambornye...
*tak la pecah2 macam selalu tu*
beshnyeeeee...suke...suke...suke...*pok angan*
*tak sie-sie belajor wat belog...banyak ilmu kite leh dapat*
^______^





Inilah hasilnye



Ehhh!!! Alica dah kuros balek
+______+







dan ini...


Nanges agi...
*ratu airmate btol anak mama nih*






dan ini betol-betol
bukan cobaannn eaa



Ni dekat tempat work ayah Alica




Nanti nak stadi tutorial laen pulak...
Tapi wat mase ni lom ader mase agi nak search tutorial untuk buat border kat gambor...
Insya-Allah satu hari akan pandai buat gak...
*Usahe tangge kejayaan ceeewahhh*


Sebenarnye wat belog ni bagus gak...
Kite akan menjadi lebih rajen...
Bile kite kuar sambil drive pon leh pikirkan cite-cite besh untuk kongsi ngan kekawan...
*Sharing is caring lah katakannn*
Pastu mama mesti bawak kamera ke mane-mane bile kuar bersame familia...
Kamera henpon mama cap hayam jek...pecah2 gambarnye...


Momen terindah bersame tersayang harus dirakamkan...
Untuk diabadikan untuk tatapan di kemudian hari...
Selamat berhujung minggu olz!


No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)