Thursday, November 25, 2010

Anak Inspirasi Menulis

Salam sume...

Camat pagi T____T
Dah abes bekfes, yami-yami nasik lemak sotong...*pedas*


Harini mama nak cite sket tentang blogging.
Sebelom mama mengenali donia belog ni, salunya mama bace belog orang jek...
Menarek tertarek....masa tu x pandai lagi buat belog...


Tapi atas tunjuk ajar sifu ber belog Aan Raihanna baru la mama reti wat belog.
TQ Aan for teaching me :)
Tu pun belog sesimple je untuk bisnes on9 kami mase tu.
*bisnes tu pon buat sekadar hobi je, sebab mama suke sangat sopeng*


makanya...


Ubat sopeng kite buat bisnes on9 sopeng gaks
So, mama pon dah ley totop mate bile tengok baju syomel2 kat mall yang ley buat mama fengsan :'(
Bukan setakat fengsan, poket pon jadi nipis...
mane taknye baju gegirl sumenye kiut miut dan macam2 pesyen lagi...
ngeeeeee :D
*tau kat ayah Aleesya sopeng baju baby lagi siap la...kene sediakan kapas sumbat tinge kihkihkih*


Mase belaja wat belog ngan sifu Aan pon bukan face to face...
Gune Y.M je pastu explore sendiri...
Now, mama pon dah ade belog sendiri a.k.a romah sendiri *leh tulis pape peristiwa best*
Sape lagi kalo bukan Aleesya bahan tulisan mama dalam belog.
Pendek kate Aleesya inspirasi mama untuk menulis...
Kalo diye xde, mama pon xde idea nak merepek aper kat belog nih.


Selaen jadikan memori, bleh juga Aleesya tengok belog ni bile mama dah xde nanti.
Mama teringat pada Arwah Aishah salah sorang blogger yang baru mama kenal.
Ibu kepada 3 orang kembar seiras yang syomel2...
Baru kembali ke rahmatullah kerana jatuh di bilik air...
Bile mama bace belog diye rase sayu pulak....
Macamane la naseb anak2 diye yang masih kecik-kecik tu
Yang maseh xfaham lagi erti perpisahan
Yang maseh perlukan belaian seorang ibu...
Tssskkkk....cedey :'(
Nak tengok belognye, klik Sini
Al-Fatihah untuk arwah Aishah.


Ok seperti biase kite tengok pixca lelame Aleesya pulak.
*Dah berape hari xamek pixca Aleesya coz diye asek titon awal kefenatan seharian bermaen*



Let's the pixca speak...



Weeeee omey x Alica?
pakai tudung syria gituuuu










Cube teke Alica watpe?
?
?
?
Yak yak laaaa
Eeeeee Ucuuuuk!!!
*hehe meneran poo pun sempat agi mama amek pixca*









Suke sangat isap jari
*ader rase cekelat eaaa yayang?*




 







Shaye lah GFF ayah
Musyuk masham ayah
Muke x berape nak potosetat muke ayah
Dah + +










Dah fenat berkejar-kejaran
berkemas-kemas romah
panjat memanjat
mase dah time
Alica nak
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz





Papai!!!






4 comments:

Gadis Kampung said...

comeinyer aleesya nie...sweet sangat masa dia tidur...

Mariana said...

ma acehhh miss :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

dia lasak tak kak

Mariana said...

super lasak dah dik hihi

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)