Wednesday, November 3, 2010

Lagu kanak-kanak peberet Alica

Pasar malam haritu ku bawa Aleesya jenjalan...Punye la eksen dak kecik tu xnak mama pegang tangan diye...bile pegang je diye tarik tangan, bile pegang je diye tarik tangan...ku geram teros ku dukung diye...mana xnye masa tu siang lagi dalam pukul 6...moto banyak lalu lalang dalam pasar malam tu...ehhh bahaya tuu...


Sekali tu ade sebuah gerai kat pasar malam tu....diye pasang lagu ni

.

.

.



Old MacDonald Had A Farm


Aleesya pulak bile dah dengar lagu ni...boleh pulak diye bergelek kat tetengah pasar malam tu...dah sudah diye xnak balek selagi xbelikan CD lagu Ol Mekdonel tu...punyela suke...mama pun mengalah aje la...xkan nak tunggu sampai pasar malam totop kot...


Semalam pasang lagu kanak2 tu...ade lagi lagu2 laen yang besh besh...Aleesya ketawa sampai penat tengok katun joget...hehe...yang ku hapload ni xde lirik...yang beli tu ade lirik jadi ku pun nyanyikan sekali...paling diye suke lagu Clap Your Hands...sambil nyanyi...sambil tu diye tepuk tangan...so sweet :)


Semalam memang best sesangat...Petang2 memang kitorang bersantai sambil tengok cite peberet Cinta Kirana...Pastu ade iklan baru Celcom, yang ada baby kat hospital bercakap2 tu...Aleesya suke betol iklan tu...diye gelak macam orang besar je bile tengok iklan tu...suke sangat diye iklan (mana2 iklan yang ade bebudak)...ye la diye pun budak lagi...mesti minat diye pun yang seangkatan dengannya...menarek gak iklan tu...ku pun baru fist time tengok *patot la Aleesya suke*


Entri ni xde pulak gambar Aleesya ea...Windu ke kat budak kecik yang Super Lasak tu? Hehe...Nanti la ku hapload kan...blom edit seshantek lagi gambarnye sebab agak bz sket dalam minggu ni...Pape pun akan ku curi sket masa untuk menulis tiap momen terindah bersama si kecik, family dan kekawan tersayang...kerana tiap momen terindah itu harus jadi memory, yang sedih2 kita simpan dalam hati ehehe...kalo nak share pun leh juga...apa salahnye kan?...selagi tidak melukakan hati mana2 pihak...Si kecik itu semakin membesar, jadi semakin banyak pula idea ku nak menulis tentang perkembangan tumbesaran diye...kerana diye *Aleesya* sumber inspirasiku untuk menulis.


Futnot: Nanti kita share lagu laen pulak yea...next time nanti lagu Melayu zaman kanak2 ku dulu pulak.




No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)