Thursday, December 30, 2010

Congrats to the Malaysian Football team

Salam 1Malaysia




 



Yesshhhh!!! Malaysia menang!

Tahniah Malaysian football team dengan kejayaan dalam Piala AFF Suzuki 2010 semalam. Amat bangga jadi rakyat Malaysia.





Mama ngan ayah bukanlah feminat bola pon. Masa game kat Malaysia haritu kebetulan kitorang tengok. Masa tu terdengar ramai bersorak kat kedai mamak bawah rumah tuh...menarek perhatian pulak nak tukar cenel. Oooo patot la, ada bola rupenye. Masa tengok tu baru 1-0. Layannn sampai abes. Memang besh! Mana taknye score 3-0 *cecewah macam selalu tengok bola jek, sedangkan baru kali ni mama tengok bola sampai abes...selalu bola yang tengok mama sebab mama dah tertiton depan TV ngehehe*





Isu laser pulak jadi berita besar di kebanyakan akhbar kat Malaysia nih. Kat belog-belog, ef bi pon, isu tu jadi hot topik. Tapi pape pon, team football Malaysia memang terbaekkkk. Salut u olz!






Semalam Harimau Malaya bertarung lagi. Mama tengok bola sambil masak + berbelog + layan Aleesya. Ayah pulak tertiton fenat sangat. Tak sia-sia tengok sebab Malaysia menang. Paling sukeeeee. Ayah bangun-bangun tanya, "Bola dah abes ke?"....*hehe melepas*.





Seperti biasa semalam kedai mamak bawah rumah we olz tetap meriah. Sorak goooollll...yeaaaah...memacam sore ader. Lom tengok agi gaya dorang je. De jugak yang mara-mara sebab tengok peberet player dorang jatuh kene tolak atau kene laser. Walaopon di laser ngan lebeh 10 bijik laser pon Malaysia tetap menang jugak...  Superbbb!!!






Walaubagaimanapon...Malaysia dan Indonesia adalah serumpun. Semangat kesukanan dan persahabatan di antara negara tu perlu dieratkan. Janganlah isu laser tersebut menjadikan kita bermusuh antara satu sama laen.





Ma aceh PM coz declare coti esok sempena kemenangan Malaysia. Kebetulan memang mama nak coti esok. Bos dah approved pon, tapi dah dapat coti nih, jimat coti mama *bole simpan untuk tahun depan pulak, untuk Aleesya...maklum de anak kecik ni selalu kene EL bile si tecik saket*.








Jom kite tengok si tecik layan bola pulak...Zassss!










Ni seblom game bermula
mamam fries dolu
port baek pulak tuh...dok dalam bakul menan ^____^














Ni baru nak setat
macam biasa Aleesya akan buat habit diye
On Of kan TV...grrrr...
*disebabkan tindakan diye meng on of kan TV tu amat pantas,
jadi mama sempat snap pixca ni je*














Setelah dekat lebeh lima kali Aleesya on of TV
*& mama pon dah letey*
akhirnye mama amek tindakan drastik men salotape kan button kat TV tuh
kalo x melepas nak tengok game












Akhirnye Aleesya pasrah
pegi maen kat tempat laen pulak
tapiii....grrrrr jugak
diye tolak kabinet water pot & bukak totop laci pulak
PAUSE kejap mama tengok bola







Okie...harini hari ceria-ceria seMalaysia. Sume rakyat Malaysia mesti berseri-seri wajahnye kan?  


 Malaysian Football Team! 





6 comments:

s h e e said...

hehe...cumeyl jew aleesya...

seronok dpt cuti sempena kemenangan Malaysia...

sy follow mama aleesya juge ye... (^__~)

nur'aifaarbintirazali said...

comel nyee aleesya..
geram nengok laa :)

Mariana said...

shee: ma aceh shee...comel-comel suam jek. Tu la bole coti straight 3hari. TQ folo jgk

Mariana said...

nur: tenkiu. Geram meh mama cubitkan pipi diye utk nur yea ^____^

Fxysche Nas said...

baby yg sangat aktifffffff ='D

Mariana said...

fxysche: yes dear, super aktif ngehehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)