Monday, December 27, 2010

Fabulous Weekend For Us

Assalamualaikum...



Papa & Mama sume mesti sesopeng kan semalam, maklumlah dah pay day *hehe beshnyeee terapi tuh* .


  



Semalam kami sefamili ke taman je. Aktiviti paling seronot bagi Aleesya. Kami 2 orang jadi eskot diye...penat tu kejor diye sane sini.




 


Sampai je teros berlari tepi tasek...Nampak orang naek kayak, diye ketawa *suke bebenor*.
Nampak bebudak maen bola diye pon nak maen sama *takpe next time kite pegi lagi bertiga-tigaan, mama bawak ball ye yayang*.






Kali ni pegi taman takde photoshoot macam selalu...xsempat nak snap dah...zus zas diye lari...abes goyang2 sume gambar...*alangkah beshnye kalo ader DSLR, bole shoot gambar terbaek dari ladang, xdela goyang2 agi gambarnye...hihi lom dapat approval ayah Aleesya lagi nak beli...tunggu Bajet 2011*







Bile sampai kat playground 1st diye cari adalah slide. Dekat 10x mama kene tolong naekkan diye atas slide *xreti naek sendiri*. Mengekek gelak tiap kali menggelongsor tuh, wah super syiok mama tengok...rase macam mama sekali nak join...






Sangat hepiiiiiiiii   






Balik dari taman kami ke Giant pulak beli barang-barang rumah. Then tapau nasik ayam...teros balek umah. Aleesya tertido dalam kete.







Malam tuh Aleesya tak mamam. Mama ngan ayah kejut diye lap2 badan diye, tukar baju...kejut ajak mamam...diye xnak...merengek *macam kite jugak kalo dah ngantok tahap gaban memang lapar camne pon xnak bangun dah*.







Pagi tadi Aleesya bangun awal...pukul 6 dah bangun, selalu pukul 9 baru bangun...Bangun nak shushu. Pastu letak tangan kat telinga macam nak azan tuh *hihi budak kecik pon tau time solat subuh, so miracle*...Mama tanye diye, "Aleesya lapar ke?". Diye pegang-pegang perut. Tanda lapar la tu. Mama pon ambil bubur nasik *malam tadi masak* bagi Aleesya mamam *shiannnyeee anak mama, lapar diye. Maafkan mama ye yayang, bukan mama xmo bagi Aleesya mamam, tapi Aleesya yang xmo mangun*











Eeeeee...gewamnye Alica ngan kamera nih
Asyik kelip sane sini





   







 


No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)