Monday, December 6, 2010

Si Manje Shaye Menghijaukan Bumi

MySpace

Ewah ewah macam iklan Lunatots pulak gayenye...hihi


Ni nak cite sket pasal Alica...
Semenjak dah umo 15month ni Alica kuat sangat pee
Kalo dulu diye leh pakai CD (cloth diapers) lebeh kurang 3-4jam...
sekang jangan harap...
2jam je dah lencun...
Komen BS aritu...*sakan diye kencing...*hiks


Start dari tu mama pon carilah solution untuk mengelakkan leaking tu...
*bukan buat building je ader leaking...CD pon ader jugak*
tapi disebabkan mama memang CDing mommy *fully*
makanya...
sume tu xkesah...
Semalam dah start beli hemp insert untuk tambah di bawah lapisan insert tu...
kalo letak 2 insert nanti nampak bulky sangat pulak montot Alica
Aritu dah penah pakaikan diye 2 insert...
Cian diye nak jalan pon macam susah jek...
Sekali tu je la mama pakaikan 2 insert...


Dah order hemp dari sini 
tunggu sampai je lusa *sebab esok cuti Awal Muharram*
Uikk! Nape xbeli hemp Lunatots jugak?
Dah bertukar arah ke?


Xjugak...memang loikkkeeee Lunatots sesangat
*bagi 5 bintang*
tapinye sesaje gatal try brand US pulak...
Sebab bace review diye macam besh pulak
Lagipule ader promosi...*jimat wit hihi tu sebenornye nak bgtau*


Mama start CDing Alica start umo Alica 4months...
Kesnye bermula bile Alica kene ruam yang sangat terok...
Mengelupas...kene air die nanges, bile diye pee pon die nanges gak
*seminggu gak la*
Mama memang teros try memule tu CD jename R***bow *kalo xsilap*
tapi xbesh la...nipis...pastu bocor...
*seb baek beli 1 jek nak try...kalo x rugi jek*


Pastu mama pon bace belog Mommy Luna
MySpace
Terjatuh chenta teros kat Lunatots CD
Mama pon order 5pcs set velcro setelah dekat doploh kali pikir nak beli velcro atau button...
*mama pikirkan kalo button melambatkan BS nak salin CD*
Bebudak laen pon ader bukan Alica sorang je kene jage.
Lagipon button susah sket nak adjust bagi fit...
*plus minus Alica tuh bukan senang nak pakaikan diye diapers
dah macam olat beloncas gayenye...*
Memang button tahan lama...tapi kekadang terketat sangat, kekadang terlonggar sangat.
Xpayah peneng sume CD mama velcro...
ader beli button 5pcs pon dah jual sebagai preloved item


Tapi...
Mama pon xingat sejak umo Alica berapa diye start bukak2 velcro fastener CD tuh
Geram gak bile kite lekat diye bukak...kite lekat diye bukak...
Kang mama ikat tangan diye baru taw (^____^)


Tapi sume tu ader solutionnye...
mama pakaikan diye panties @ spender kikiki
Xdapat lagi diye bukak *kadang tu dari luar diye leh bukak CD nye grrrr....*


Ber CD ni besh sesangat *xsusah pon*
Memang kene rajen basuh...
Tapi kalo malas pon CD tu cukup untuk seminggu
Anak pon xterdedah pada bahan kimia yang ader dalam disposable diapers
yang boleh mengakibatkan kanser, lelah, ketidaksuburan & etc.


Lelain tu kelebihan memakai CD nih...leh menghijaukan bumi
sebabbb...
Disposable diapers (DD) mengambil mase lebih kurang 500 tahun untuk dilupuskan...
Shiaann kat bumi...
E-eh dah jadik penchenta alam pulak




Ehehe...pape pon CD ni mama gunekan untuk kesihatan Alica
Lelain tu menghijaukan bumi
Dan paleng penting kesihatan poket sebab menjimatkan 100%...
*kalo Alica dah xpakai CD nanti leh simpan untuk bakal adik diye*


Yang lagi syiok bile tengok CD tu berbagai kaler
arini pakai kaler pepel, esok pakai kaler fink, luse pakai kaler ijau...
Pastu ader memacam corak lak tu...+______+
sukeeee sangatttt....
Yes truely... i'm addicted to CD!
takdela boring kan asek pakaikan diapers 1 corak je...
balek2 corak teddy bear...balek2 corak jeans macam iklan h*gg**s tuh...
*Huh! bile nak jumpe CD design cam suar jeans pulak nih memang zas teros buat collection kuikui...ayah Alica jangan marah aarrrr...*


Oke la...nanti len kali mama share cara2 mama uruskan CD
now mashe dah time kite tengok Si Manje itewww






Hurrmmm...xsodap pie ni...
nanak :(








Pandang sini Alica...








sopeng timeeeeee










Malu la shaye












Blink your eyes
hihi





Okie lalings...
Camat ari senin




No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)