Wednesday, December 29, 2010

Wahai Belahan Jiwa...

Anakku, belahan jiwaku...

Waktu berlalu tanpa pernah kita sedari

Namun pelukan sayang mama tak pernah kehilangan erti

Dakapan hangat mama juga selalu menyertai

Doa tulus mama melekat erat dalam ayunan langkah menggapai mimpi












Anakku, jendela sanubariku...

Perjuangan itu kini sudah dihadapan

Saatnya menjalani hidup dengan penuh kendiri

Hadapinya dengan senyuman

Sapa setiap kesulitan dengan keikhlasan

Raih bintang dengan penuh harapan






Anakku, lantera hidupku...

Hidup ini tidak terlalu mudah dijalani

Ada kesulitan yang akan memperkaya hati

Tapi...

Jadilah pemenang dalam hidupmu

Dengan rendah hati dan luhur budi

Bertabur kasih bersulam pekerti





Anakku, bintang harapanku…

Ayunkan langkah dengan ringan hati

Gapai setiap mimpi yang ada di sanubari

Bentangkan mimpi agar menjadi nyata




Tuhanku, izinkan aku memohon...

Lindungi anakku dalam teduh kurnia-Mu

Bimbing anakku di setiap persimpangan yang membuatnya bimbang

Beri kemuliaan budi agar membuatnya bererti

Titiskan kebesaran jiwa agar membuatnya bermakna

Sentuh hatinya dengan semangat tulus

Tanamkan keyakinan terhadap kebaikan

Penuhi tekadnya dengan kerja keras

Teguhkan peribadinya agar tidak mudah goyah









Tuhanku...

Terima kasih untuk kurnia terindah ini

Terima kasih untuk anugerah tidak ternilai ini





Dedikasi khas buat :
Syahirah Aleesya @ Yayang
Mungkin 20 tahun lagi baru Aleesya baca entri ni, masa tu Aleesya dah 'big gurl' dah. Semoga berjaya nak.




6 comments:

Mawar Merah said...

Bestnye Aleesya dpt entri ala-ala time capsule. auntie MM jeles. (^.^)

MaSLiNa said...

To Aleesya and Mummy,

Selamat tahun baru 2011.. semoga kehidupan korang sentiasa sukses dan diberkati oleh-Nya :D

p/s : Time Aleesya baca comment ni nanti ntah auntie masih ada lagi ke tak agaknya kan? hehehe

fia said...

cute nya

Mariana said...

Mawar Merah: Ehehe...untuk tatapan masa depan...xpe nanti antie MM pon bole buat utk future baby nnt ^_____^

Mariana said...

Maslina: Selamat Tahun Baru 2011 jugak antie mas. Semoga antie sefamilia hepi tugeder-geder ;)

Tu la...maybe time Aleesya bace entri ni, mama diye pon dah xde kot *mana tau kan*

Mariana said...

fia: ma aceh ^_____^

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)