Friday, December 10, 2010

Yeay! Tonite My Beloved Daughter dah pandai salam & cium tangan mama

Beshnye...
Suke...suke...suke...
Alica dah pandai salam ngan cium tangan tadi...



Nampak perkara biasa jek bagi orang len
Tapi bagi mama *seorang ibu* nih memang fantastik, bombastik
+______+



Dah banyak perkara dah alica pandai buat :-

- Clap hand *tepuk tangan bile berjaya buat sesuatu, contoh panjat sofa ke, panjat katil ke, pape jelah yang ley buat mama terkam diye macam raksasa kelaparan....

Selaen tu tepuk tangan bile mama puji diye pandai atau diye tengok cite diye suke kat TV terutamanye iklan



- Panggil mama / ayah *memula tu diye sebut maaa...maaa...maaa...wah sonok betol mama, terasa di awang-awangan kejap...anugerah terindah sungguh jadi mama nih*

Kalo tiap kali ayah balek keje...diye dengar bunyi kunci memang dah taw dah...berlari-lari sambil sebut yahh? Kalo nanges tu xtinggal panggil aaaaaa.....yaaaahhhhh!!!



- Blink eyes *diye memang nampak cheeky sesangat kalo kenyit mata*



- Flying kiss *nih memang hari-hari diye buat*



- Sebut Allah *tiap kali nak bangun dari tempat duduk diye atau lepas dah penat berlari sane berlari sini mesti diye sebut Allah*



- Angkat tangan letak kat telinga macam orang Azan *tiap kali dengar azan mesti berdiri tegak depan TV pastu tangan letak kat tinge*



- Goyang badan *tiap kali dengar zikir mesti diye goyang badan kiri kanan, suke sangaaaaat...ni dah lama sejak diye umo 10bulan lagi dah pandai buat*



- Menari *dancing atau joget ni memang kegemaran diye...pantang dengar lagu...kalo lagu Stacy 'Jahat' tuh memang abes la...memacam tarian kuar. Terbaru tarian ala-ala waaachaaa nak tendang tuh diye buat...macam ala-ala KRU tuh*



- Lambai tangan *babai sambil tersenyum....owhhhh...mama going melt*





Itu je lah setakat yang mama ingat...
Berukband ni slow pulak malam nih...xbole mama nak hapload gambor...


Okie lah lalings


Nunite


3 comments:

Huszaini said...

Waa!! seronokkan!! Sama laa macam anak sulung saya si aqil.. suka dengar lagu stacy! :)

eLLy said...

good girls ...

Mariana said...

huszaini: tu laaa...ramai bebudak suke lagu Stacy hehe


Elly: time good girl mcm tu la dear...time noti laen pulak gayenye

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)