Monday, January 10, 2011

Aksesori terbaek bile outing

Selamat petang...  
Adoyaiii ngantoksnye di petang hari nih....Kite minom  duluuuu...Sambil minom hapdate belog sekali la yea...Terapi tuuu *jom reramai buat belog*





Aksesori terbaek bile outing kan...ni untuk golongan mama dan papa saje. Anak sendiri la aksesorinye, dah tak payah pakai beg branded LV, Guess, Coach, Juicy Couture seme dah...anak je dah cokop. Lengkap terbaek, marbeles! Kalo jenjalan tak bawak anak rase laen macam je. Macam ader bende tak kene je kan? Memang renyah sket kalo bawak anak kuar ni. Mane nak bawak segala pampes, shushu, plas air, makanan diye lagi, baju salen, sapu tangan, segala macam mak nenek lagi la...Silap2 kite dah siap dulu, tapi barang2 budak je amek mase 1/2 jam nak siapkan pulak.






Memang amek masa walaupon nak pegi mall yang sekangkang kucen je dari umah. Kalo mase bujang2 atau ber kapel2 dolu senang jek. Zas siap pakai baju tudung, mekap sket2 dah bole kuar dah. Tak sampai 15 menit pon.Tapi bile dah ader si tecik tuh, takde can lagi eyeaaa...






Tapi...misal kata mak kite datang ke...kite tinggal la Aleesya ngan mak. Berjalan la berdua-duaan bajet macam baru kawen honeymoon gituu...tapi rase kekosongan. Macam nak kene alek umah cepat je. Hati kat diye, minda kat diye, mata terbayang wajah diye. Oh anak...aura mu cukup kuat untuk mama ngan ayah tak senang duduk kat mall lelama. Musti alek secepatnye bile sume urusan membeli kene terus belah ehehehe.






Kalo bawak anak ni...aktiviti2 yang pelik2 sket kite bole buat. Dan xnampak janggal sangat. Contohnye try topi2 syomel yang ala-ala kartun tuh ke, pegi kat bahagian game kanak-kanak yang letak duit lima posen tu ke...cube kalo pegi dua orang...tak ke pelik...dah buang tebiat ape? *orang kata*.






Dan kalo ader maskot kat Mekdi ke...bagi belon, takkan kite nak amek pulak kan...macam pelik gaks. Tapi kalo bawak anak...tu seme mende biasa...Dan kite pula bole tersenyum bile tengok bebudak sukeee...Skang ni kan kat mall ader memacam maskot. Aritu maskot bateri Energizer...sangat kiut. Aleesya likey ^___^







Lagipon, mase dalam kete tak la boring sangat, kalo ayah benti isi angin tayar ke atau diye pegi toilet ke...ader pengganti bawa kete merangkap tukang hibur hati mama yang buhsan menunggu.






Aleesya pantang kalo ayah takde kat tempat duduk
Mesti nak ganti jadi drebar










Sempat hadiahkan senyuman
Melt mama heart








Pastu bile nampak kamera
Enterprem muka dekat2
Besau mata jadinye













Hon...honnnn!!!
Pin...pinnnn...Ponn...ponnnn
Mase ni seme orang kat Shell tu pandang hokay
Marah je muke derang
Tapi bile tengok si kecik yang maen hon
Derang tergelak





Tengok





macamane pari-pari kecil bole ceriakan hati seme orang
^____^











Dengan cerianye
ketawa-ketawa
lalalalalala






So, mama dan papa seme...pasni bawak je anak ke mana saje. Sebab tanpa mereka, kita rasa life sesopeng kita pon kurang bermakna.







4 comments:

✿ milly molly ✿ said...

alahai mommy !!
comel lah aleesya :)
ske gambar 7months ^^

jom join contest amy :
What's Your Colour Contest

Mamaleesya said...

milly molly: ma aceh (^___^) masa 7 months diye baek lagi...skrg dah noti ehehe

okie dokie nanti mama terjah contest aper milly buat eaa...

sha a.s said...

cute sgt baby u...

Mamaleesya said...

sha: tenkiu dahlinks

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)