Friday, January 7, 2011

Aleesya feminat kucen

Assalamualaikum...salam Jumaat.


Di petang Jumaat yang mulia ini, cejuk btol cuaca kat luar tuh...hujan rintik2. Tapi rase dah xsaaaabaaar nak alek umah. Nak jupe cik Aleesya yang xberapa sihat tu. Malam tadi nafas diye xberapa elok. Macam pendek-pendek dan laju nafas diye. Riso btol mama. Ingatkan pagi tadi okie dah...tapi x okie lagi. So, mama pon masok keje lambat sket antar Aleesya pegi kinik.



Ayah yayang x ikot sebab ada keje urgent lagipon awal-awal bulan nih bizi tahap gaban diye. Xpela...yang penting kerjasama kan. Jadi mama ngan Aleesya berdua-duaan saje ke Klinik Kita pagi tadi. Walaopon nafas diye laju, ader hati nak berlari-lari sane sini dalam kinik. Nampak fish diye nak amek...nampak slide ape lagi mama la jadik mangsa kene naekkan diye. Mengekek gelak hokay...suke bebenor. Xperasan pulak diye tu xsihat. Macam bese je tengok diye sedangkan malam tuh mama riso amat.



Masok je bilik dokter, dokter check. Dokter cakap diye ader semput sket ni. Kene amek nebulizer. Sepanjang ber neb tuh...uii kemaen menjerit diye....nanakkk...nanakkk...sambil geleng-geleng kepala. Nurse pon kene flying kick ngan diye...huh dasat btol Aleesya. Sampai tercabot la wayar neb tu jadiknye. Mama pegang diye kuat2 pon, diye lagi kuat dari mama. Tepis kuat2 tangan mama sampai terlepas. Tak puas hati lagi sampai tercabot-cabot la kasut diye.



Dua-tiga kali jugak la cabot neb tu sementara nak perabihkan gas. Cian tengok diye berpeluh-peluh. Bila jupe dokter balek, dokter kata...tengok lepas masuk gas ni dah ok sket nanti continue je makan ubat batok + selsema, insyaAllah bole baek. Legaa mama dengar.



Pasni memang kene monitor betol2. Takut kalo jadi lagi. Risau sampai xbole tido dibuatnye kalo Aleesya saket. Buah hati mama walaopon super lasak, kuat berceloteh mengadu itu ini *mama xpaham pon aper diye ngadu*, tapiii bile diye tetiba xlasak, diam jeee...mama yang rase samting rong pulaa...Harap2 Allah lindungi diye dari sebarang penyakit.



Okie haritu ader rakamkan detik diye bermesra-mesraan dengan kucen. Kucen sape xtau singgah umah we olz. Cian kucen tu lapar agaknye. Aleesya memang feminat kucen. Apa lagi...ketawa riang la nampak kucen.



Seblom tu diye mamam nih


Nasik lembik + [ brokoli + jagung + tofu jepun + fish ball masak sos tiram]
ader la 5-6 suap diye mamam
jadik ape selebehnye?






Bagi meow mamam
kecik ati mama tawwww :(
tak mo kawan Aleesya
kalo ayah tau mesti diye cakap camni
"Alaaa...mama masak xcedap tu Aleesya xnak mamam kan?"
kecik ati kuase dua lagiiiii




takpe...takpe...
U olz geng dua orang yeaaa








Ni start diye nak tackle kucen tuh








Si kucen dah start nak berkawan








Siap shake hand lagi










My name is Aleesya...
What is ur name?









Ponti jeeee
(^___^)








Selamat berhujung minggu mama & papa semeeee...




No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)