Monday, January 24, 2011

Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan

Hari Ahad haritu kuar berita kat muka depan Berita Minggu tentang tajuk Blogger untung RM1 juta. Sila rujuk sini.





Pixca credited to redmummy







Wah! giler kentang btul redmummy bole dapat RM12,000.00 sebulan *bukan senang nak dapat tu*. Tengok pixca kat bawah ni *dipinjam dari web Berita Harian*










Sehubungan dengan kuarnye berita tu, topik pagi kat Hot FM pon tentang belog jugak...tajuknye Blog, Blogger, Blogging. FF ngan AG sempat la menemubual redmummy pagi tadi *mama dengar masa tengah drive dalam jem tu...haihhh K.L ni bile la takde jem...kan besh kalo dok kampung agi*






Redmummy bagitau diye dapat pendapatan yang pertama setelah 3 tahun berbelog *mama baru je 3 bolan berbelog...lamaaa lagi nak dapat tu*. Cek pertama diye dapat berjumlah 90 hengget, pastu 300 hengget, 500 hengget, 800 hengget, 2,000 hengget dan 12,000 hengget. Fuiyoooo tabik spring laa. Manyak  tuhhh...beribu-ribu lemon.






Earnings yang redmummy dapat bukanlah setiap bolan tapi setelah beberapa bolan berbelog. Tapi sekali dapat lumayan kan, syiok btul dapat wit manyak. Sambil berbelog sebagai hobi, bole menjana pendapatan sampingan.






Selaen tu redmummy komen juga tentang Nuffnang. Tu iklan kat tepi2 kiri, kanan, atas, bawah entri tu. Diye cakap Nuffnang pon tak bole bagi amaun semanyak tuh, tapi ader taktik laen diye berbelog.






Diye cakap, disebabkan belog diye dah lama...dan orang dah kenal makanya, ader orang yang nak iklankan produk derang di belog redmummy. Jadi redmummy demand kat situ. Derang nak iklankan kene bayor la. Mama notice Ben Ashaari pon ader buat iklan2 gak. Belog2 yang dah femes amos memang manyak orang terjah.






Redmummy cakap kat Hot FM gak, diye bayar cukai kat LHDN guna duit earning dari berbelog. Uisshh dasat kan. Besh2.





See, sape kata buat belog buang karan? Kan manyak manfaatnye. Sebagai hobi dan sumber pendapatan jugak. Selaen tu bole dapat kawan, mengeratkan silaturahim jugak. Yang penting digunakan dengan btul...Kalo kite share ilmu yang kita ader pon, dapat juge kebaekan...bila orang laen sebarkannya. Yang penting niat kite. What u give, u get back...






4 comments:

Sitisifir10 said...

uih/....RM 12 k tu dah boleh beli kete kat abah saya dah tu :P hehehe

|| sue-imanja || said...

mmg hebatlah...

anyway comeynyer aleesya ni....tgk gambo time 3 bulan tu rasa nak gomol² je...

Mamaleesya said...

sitisifir10: btul3x...mesti sonok abahnye dpt kete hadiah dari anak

Mamaleesya said...

sue-manja: kaaaannn...
tu la mase tu diye domok lagi...skg dah kuwus

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)