Tuesday, January 25, 2011

Secebis momen terindah perjalanan ke desa yang dirindui

Senyum dulu sebelom buat entri yea...amek mood sket  






Dah lama dah nak hapdate cite tentang alek kampung aritu, tapi tak berkesempatan nak transfer pixca dan nak pilih2 lagi pixca terbaek dari ladang. Tu dari sehari ke sehari tertangguh. Ikotkan dah dekat 3 bulan kami sefamili tak alek kampung. Sampai naek boring pegi bersiar-siar di tasek tiap kali ari Sabtu. Huh! kan besh kampung kat sebelah umah jek...hari2 bole alek. Lagi pon kebizian tugas ayah menjadi pelajar cemerlang membatasi langkah we olz nak alek kg.






Orait, kali ni mama siarkan pixca2 perjalanan we olz pulang ke kampung. Menyinggah manyak tempat tapi tak bole nak amek pixca manyak...SD kad tertinggal...yang ader cuma SD kad 32MB jek. Makanya...gambar dapat 15 keping je. Dah tolak 5-6 keping yang tak jadi...makanya inilah hasilnye.








Dalam perjalanan seperti biasa Aleesya mesti balas dendam tido lambat
malam tu sebab eksaited sangat nak alek jumpe Tok ngan Akma














Baru sampai kat Hutan Lipur Ulu Bendul
Momma! tengok tu manyaknye bird











Mase ni fenat mama tarik Aleesya, diye nak turun slide tu
Kali ni tak bole yea yayang, slide ni tinggi pastu bawah ader air
Laen kali la bole splash-splash air












Kite landing kat batu besor ni je la yayang


Mase ni puas ayah agah diye suh pandang kamera, diye wat deeekkkk jek
Mood ke laot sebab tak dapat naek slide












Tengah geram nak tamatkan sesi fotografi
Nak shushuuuuu












Dah dapat nom shushu sambung lagi
kali ni masok dalam sungai pulak
Teruja Aleesya tengok bird banyak
Tengok la muke diye tu...sebut 'tuu...tuuu...tuu...bird...bird'










Memang desa lah tempat ditemui ketenangan, wajah-wajah yang dirindui, dishayangi. Kalo bole taknak balek. Tapi rezeki ayah dan mama di sini, terpaksa la meneruskan tugas masing2.




 kampung mama...tempat mama dibesarkan... 







No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)