Friday, January 14, 2011

Taktik nak dapatkan top up FREE

Yu olz penah dapat tak SMS macamni?



'Ini ayah. Tlong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0128128046 ayah ada mslah d balai police.ta payah call sekejap ayah call blik'



SMS ni mama dapat semalam dalam pukul 7.40 malam.



Bila baca tu mama rasa mesti father in law mama yang SMS. Jadi mama pon terus on9 maybank2u. Nak top up kan la ni. Tapiiii...mama terfikir balek...kalo ye pon my FIL tukar no fon, takkan diye pegi beli kat Sabah. Sebab nombor tu start dari 012-8xxxxxx *seperti nombor di atas*. Mama pon call nombor tu.....tapi diye tak angkat...2 kali mama call. Pastu mama pon call je nombor FIL mama yang btul, nombor ni 017-5xxxxxx.




Ehhh...ayah mertua mama angkat laa. Mama pon tanya khabar, tanya itu ini sket baru la mama mulakan pertanyaan tentang SMS tuh *segan jugak mama nak tanya pasal SMS tu*. My FIL cakap bukan diye yang SMS...sindiket la tu kot, jangan dilayan.




Haih derang ni kan. Bikin hati mama x keruan je. Ingatkan entah kenapa-napa kat sana. Bayangkan kalo betul2 kite ingatkan ayah kite tengah urgent, mesti dan dan kite g cari kedai top up. Tak pon kalo masa tu kite takde wit nak top up, mesti kite SMS seme adik beradik kite suh top up kan gak. Tak ke haru seme orang mase tu.




Memacam taktik la derang ni. Kalo la diye ni antarkan kepada 10 orang, pastu 5 orang dah tolong top up kan kat diye...uiii manyak diye dapat top up free, RM250 tuuuu...bijak bijak.



So, dengan selambanye...mama reply SMS tu


'Kekeke...Lawak antarabangsa la ko buat. Dah takde duit nak top up ke beb kuikuikui. Ayah i sihat walafiat je kat umah, bila masa pulak diye pegi balai polis? Kuikuikui gelak guling2'



Moral of da story, kalo dapat SMS macam tu just ignore. Tak payah tepon ayah masing2, tak payah buat pape. Ni seme taktik derang nak dapatkan top up free.



4 comments:

PuanBee said...

kadang2 tuh akn msj dia hantar dalam bahasa indon ! adakah ? hikss beee pernah dapat sebijik msj gini ..buat tk layan jer.

Mamaleesya said...

hihi tu la...nak kene babab derang ni...takde keje laen dah kot

yatie said...

mcm2 ek skang? ntah hape2 dorang ni..stakat ni lum kene lg..klau ada pasni nk reply "no. yg anda sms tiada dlm perkhidmatan.. hihihi..(pmpuan ketawa mengilai2)" hehe..

Mamaleesya said...

aah yatie...bagus idea tu...dorg dah terlebih bijak jd camtu pulak...

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)