Thursday, January 27, 2011

Tutorial Energy Saving Mode

Okie sekang ni seme nye Go Green kan. So, kali ni mama buatkan Tutorial Energy Saving Mode. Simple je step diye.



Oh ya camni la rupenye energy saving mode tu. Kalo yu olz buka belog tu tetiba gelap je tu, bukannye lektrik takde tau...tapi untuk mengelakkan global warming derang create ni. Kredit Alia *jasamu dikenang*.










1) First step, yu olz buka blogspot yu olz macam biasa. Then klik kat bahagian Design










2) Pastu yu olz klik Edit HTML. Then yu olz tanda right kat kotak Expand Widget Templates *refer red circle*










3) Dah tu yu olz tekan button Ctrl F. Then yu olz taip </head> *refer gambar kalo tak paham*










4) Pastu yu olz copy code kat bawah ni.


<!-- save your energy -->
<script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' type='text/javascript'/>
<!-- save your energy end -->









5) Then yu olz paste kat atas </head>









6) Last sekali yu olz klik Save Template. Dah siap.







Nanti bila yu olz buka belog yu olz tu dalam beberapa menit yu olz tunggu la. Belog yu olz akan jadi gelap gulita.




 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)