Tuesday, February 22, 2011

5 sebab kenapa mama malas nak ber blogwalking

Assalamualaikum dan camat petang.



Berbelog memang super besh kan? Selaen dapat kawan yang raaamaaai dari pelbagai peringkat umur, pekerjaan, tempat, kita juga dapat share memacam lagi mende besh. Share hobi yang sama, resepi peberet, aktiviti peberet, perasaan *sedih ke marah ke, cintan cintun ke untuk yang single mingel je laa, yang da kawen untuk wifey or hubby masing-masing je k* dan segala macamlah. Teknologi ni kalo kita gunakan dengan elok, maka elok lah hasilnya. Macam jugak ilmu yang kita study tu, kalo kita belajar buat super impose gambar kat photoshop, jangan pulak kita pegi super imposekan gambar artis jadi muka laen, badan laen pulak tau!


Kalo dah namanye berbelog kan, mesti la kene blogwalking. Bukan sebab nak upkan trafik ni, tapi kalo ader orang datang umah kite kan...mesti kita berkunjung balas kan? Macam hari raya tuuu. Okie jom baca 5 sebab kenapa mama malas nak ber belogwalking :-



1) Tengah syiok-syiok mama layan lagu Rindu 1/2 Mati ni, tetiba kuar lagu laen. Aik? Bila masa mama tukar cenel nih. Hehe tu kalo berblogwalking kat umah. Kalo kat opis lak, tengah2 senyap je, tetiba terkejut beruk dengar lagu ^___^. Opocot! Seb baek time rehat, kalo time keje mau bos dengar...tak ke haru.





2) Ader mood pulak nak komen entri kat belog tuh. Besh entri diye. Dah siap taip ni, punya la panjang, last-last bila nak publish komen tu kuar pulak Word Verification. Alaaa yang kuar nombor ngan huruf tu, contoh cam kat bawah ni.






Kewujudan word ni menyusahkan dan melambatkan visitor nak komen entri. Author memang tak perasan yer kewujudan word ni, sebab belog mama pon penah gak ader word verification nih lepas mama tukar template baru, lupa nak buang word tuh. Seb baek Papakembar3 komen kat chatbox sebab diye nak komen entri susah. Ma aceh Papakembar3 for your opinion *now dah removed*.






3) Eh! kat chatbox mama ader visitor komen la, mama kene pegi menziarah tengok sape bagi komen syomel tuh. Skrol punye skrol punye skrol tak jumpe-jumpe chatbox kat belog tuh. Nak komen kat entri cam lambat pulak. Ni yang buat mood mama berbelogwalking ke laot nih.






4) Kekadang ada sesetengah belog yang mama visit tu mama nak komen sebagai Pn. Anon *Anonymous*. Tetiba kuar perkataan seperti di bawah ini;






Ni yang buat mama malas nak komen ni *komen membina je yea*. Baru je mama taknak kuarkan identiti kat situ, dah tak bole pulak Pn. Anon komen. Mama pon totop terus belog tuh.






5) Mama turun bawah diye ikut, mama skrol ke atas diye ikut jugak, pegi tepi kiri kanan pon....Alaaa cayang jangan la ikot mana mama pegi. Apekah? Salji-salji dalam belog tu la. Mama nak baca entri blogger tu. Memang besh taw! Tapi salji-salji tu kaco penglihatan mama nak baca entri super duper boom tuh.




Sesape yang terbaca ni dan belog derang ader perkara yang disebutkan di atas jangan mara yea. Ni personal opinion mama jek.






No heart feeling okeh
Ceria-ceria cam Alica taw!
^___^






8 comments:

rizwan's sweetheart said...

mama... fda setuju sesgt ngan mama... tang lagu ngan word verification tulah yang paling melemahkan iman tu... kena lak kalau dia mtk verify dua tiga kali. mau fda x terus... lagu lak black metal mari... adoi!!!

mama... keep in touch yea

Mamaleesya said...

tu la fda...kalo banyak2 kali mmg letih jg kan. Dah tentu guna berukben internet lems pulak tu, lagi la bencinta hehe

Mawar Merah said...

Huhu. Ok2. Ti MM try simplify lik tang post comment tu. Mm nye blog pun mcm yg mama ckp tu la. ptut la xrmai yg dtg.huhu

Mamaleesya said...

hihi...tu la, sblom ni pon sama macam mama. Patut la komen box kosong je

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

setuju ngn mamalesya..sy pon maleh betol bila ada perkara² tu semua..ada belog yg besh tp ada salji lah..word verification lah..main ikut² lah..cuma sy mmg tak suker sgt chatbox..tak tau nape..sy prefer org tinggal jejak di komen..

Mamaleesya said...

chatbox mama pon suke rina coz kekadang nak singgah dan say hi je...baca entri tapi xsempat nak komen panjang-panjang jadi komen kat chatbox je.

HNMZ said...

Assalamualaikum mama,

Dah follow blog mama.. Saya nak jadi salah seorang pelakon dia! :D

Mamaleesya said...

waalaikumusalam HNMZ. Okie silakan follow...bole je kalo ader segmen director 2 yeh

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)