Monday, February 21, 2011

Aleesya's Day Out

Kualiti time wif familia adalah yang terbaek dalam hidup. Bergumbira bersama familia tentulah terapi yang paling mujarab kan. Lupakan saje segala problemo yang ader bila bersama tershayang.  Walau sebizi mana perjalanan hidup sorang staf, mama, wifey...anak tetap No. 1. Agaknya macamni lah perasaan mak ngan ayah kita, masa kita kecik-kecik dulu kan? Syukur Tuhan berikan secebis kebahagiaan dalam setiap dugaan-Nya.





Saturday aritu we olz bertiga-tigaan ke Alamanda, Putrajaya. Selalunya mama pegi sensorang je lepas balik dari site visit...tu pun untuk lunch je. Tapi kali ni pegi bersama orang-orang terchenta. Wah! dalam hati ader taman kalo bersama mereka.





Cekidautttt!



Berpimpinan tangan macamni memang sweet momentos yang akan dikenang sampai bila-bila
Mama love yu so much Aleesya


Alamanda, Putrajaya 19|02|2011








Nak menggendong budak ni tak larat
Pastu bukan nak dok dendiam


Haih. Anak oh anak.
Kau buatkan kami tersenyum








Timang tinggi-tinggi sampai cucur atap

Teringat jap zaman mama kecik-kecik selalu mak ngan abah timang camni
Syiok giler ^___^








Alaaa ayahhhh
Rase miang-miang buluh pulak leher Alica posing kat sini


Berusaha ayah nak amek pixca Alica kat sini
Letak je diye kat situ, diye lari. Dekat 3x jugak la
Last pixca baru dapat nice shot







Lepas tu we olz mamam-mamam kat food court Alamanda. Mama mamam nasik & tom yam campur, ayah pulak mamam nasik ayam. Alica pau nasik ayam ayah + mamam yogurt kiwi. Syomot abes baju.









Seronok lari-lari camni
Muka senyum walaupun panas terik


Putrajaya Wetland, Putrajaya 19|02|2011








Time ni pipi Aleesya sampai jadi pinky-pinky menahan terik matahari
Tapi seronok tak hengat tunjuk itu ini
Apa diye nak cakap agaknya tu







Merenung masa depan

Mama doakan Aleesya jadi anak yang baik, penyejuk hati ayah dan mama,
bakal jadi insan yang berguna pada bangsa, negara dan agama.

Amin
*doa seorang ibu itu yang paling makbul kan*








Mama dan ayah sayang kamu sampai syurga







Selesai melawat kawasan *site visit* kat Putrajaya Wetland, we olz ronda-ronda kat Taman Wetland pulak. Kali ni tak dapat amek pixca sebab bateri kamera kong. Takpe yayang yea, lenkali kita pegi lagi. Lagi pon time ni Aleesya dah fenat. Diye sempat tengok burung bangau dengan itik kat tasik je. Tergelak diye tengok itik 3 beradik berenang kat air macam buat tarian seiring je. Pastu dah fenat dah Aleesya cakap "Dah"...*tanda nak ajak balik*.




Alangkah indahnya kalau hari-hari, hari Sabtu ;)






9 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

awak gorgeous & comey kena TAG kat sini

http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/02/contest-aku-dia-vintage.html

Mamaleesya said...

ma aceh. Nanti mama terjah aper yg di tag tu

Mama Kembar 3 said...

comey nya aleesya :-)

rizwan's sweetheart said...

setuju! setuju! kualiti masa ngan family adalah sangat takde harganya!!! cantinyer pic2 tu... tak penah lagi sampai alamanda...

salam kenal. jemputlah singgah blog fda yea

Mamaleesya said...

mama kembar 3: ma aceh...Triplets F pon comey bangat ^___^

Mamaleesya said...

rizwan's sweetheart: famili 1st :). Aah kat alamanda n putrajaya mmg manyak tempat menarik bole guling-guling amek pixca hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

mama ! alamanda dh dkt dh dgn rumah zama. hee. alica comel momel. :D

Mamaleesya said...

nur, alolo kalo dekat nanti bole kita gathering sama2 kan...ma aceh antie nur ^__^

kejora said...

SALAM KENAL..NICE BLOG TOO.^_^

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)