Monday, February 7, 2011

Cuti-cuti CNY bersama budak demam



Blom terlambat lagi kan mama nak wish kepada sume yang menyambut CNY terutama neber sebelah umah. Tenkiu bagi Aleesya angpow & goodie bag ^____^



Coti aritu dah plan nak balik kampung ayah yayang tapi kensel last menit sebab Aleesya demam. Demam die on off, harini elok esok demam balik. Gara-gara kene cucuk montot imunisasi 12 bulan yang asyik tunda je...tunda pon sebab Aleesya demam jugak. Tup-tup kene cucuk demam lagi. Kali ni demam sampai taknak mamam langsung. Mama ngan ayah sampai risau. Bila dah tak mamam tu tau je la...sure muntah-muntah, perut dah masuk angin.




Untuk mengelakkan Aleesya asyik nanges nak berkepit celah ketiak mama, we olz pon bawa la diye jenjalan. Pon area dekat-dekat rumah je. CNY ni manyak sopeng mall lengang je. Kan besh hari-hari camtu. So, Aleesya main kat kidzhouse Carrefour tu buat macam umah diye sorang. Sampai pukul 10.00 malam diye maen.




Memanjat sakan sambil terjerit-jerit
Ngan mama sekali fenat berkejar-kejaran









Masuk dalam rumah ni memang besh
Bole lompat-lompat
Mama lompat sekali sebab nak ajar Aleesya
Haha sebenarnye mama pon nak join








Aleesya sempat dapat kawan lagi
Chinese boy
Eh! awak tak raye ke?









Maen car pulak
Seme mainan diye nak maen
Masa maen slide je tak bole amek pixca
Sebab mama tolong sambut diye








Ni kat tempat laen dan hari laen juga
Sempat main car Sesame's Street kat Wangsa Walk Mall








Maen game la pulak
Jom kite fishing
Fish...fish...fishhh








Hari Sabtu haritu Aleesya dah ok sket so we olz pon pegi jenjalan tempat jauh sket. Pegi The Curve je. Paling besh dah tentu-tentu manyak butik baju syomel. Baru nak rembat pants Oskosh Aleesya dah cabut lari kuar dari butik. Sebijik pangai ayah diye...tak bagi mama sopeng manyak-manyak.




Okie seme, mulakan hari Senin ni dengan keje yang manyak yea. Stok seminggu punyeeeee.



Tata!




No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)