Monday, February 28, 2011

Surat untuk iela tercayanggg

Assalamualaikum Iela...


Hehe ma aceh sebab baca belog mama nih. Lama dah kan kita tak jupe. Selalu pun sembang-sembang kat chatroom je tak bole tengok Iela senyum. Mama ingat lagi, Iela kawan mama yang paling tenang. Walau ape yang terjadi Iela senyum je. Walau waktu sedih pun muka Iela tenang je. Suke sangat tengok muka Iela tu. Bila dah tengok nak tengok lagi. Tak payah mekap-mekap pun ada tarikan di hati mama ni untuk pandang manyak kali.



Kita selalu bersama je ke mana je pegi. Macam belangkas kan. Semuanya kita hadapi bersama-sama. Selalu meluahkan perasaan tak puas hati dan saling membantu dalam assignment yang kita buat. Tambah pula bila terpaksa berpisah masa tu, disebabkan Iela la mama tak jadi quit dari situ. Sebab persahabatan kita. Sebab mama cayang iela taw, cayang sesangat!



Sekarang walaupon kita telah membawa haluan masing-masing, tapi tak bererti terus putus kawan kan Iela. Teknologi kan ader. Tulis surat pon tak payah pos-pos lagi. Tulis je, tekan 'publish post' terus sampai untuk tatapan Iela yang jauh di sana.




Harini mama nak cite aktiviti mama ngan familia wiken haritu. We olz tak rancang pun nak pegi, tetiba ayah terus drive naek Genting. We olz jenjalan kat First World je tak pegi outdoor sebab sejuk, Alica pakai baju ceksi.





Jom tengok bahan bukti hiks ^___^





Hi antie Iela!
Mama selalu cite pasal antie kat ayah Alica tau








Tok dengan Akma









Akma kusyuk tengok kapel naek bot
Patung yang bawak bot ni, tu diye pelik kot








Rilex jap kat Effiel Tower









Kalo dah pegi berjalan mesti nak beli cenderahati kan
Penutup tinge strawberry pilihan Akma


Syomel tak?

Susah betol nak amek pixca Akma asek lari-lari je






Penutup tinge pilihan mama untuk Alica
I Love Minnie!


Kiut tak antie? Kalo antie pakai lagi kiut taw!


Hihi, mula-mula pilih strawberry pink tapi macam kusam je
Kalo pilih untuk budak-budak ni elok kaler terang baru shantekk







Dua orang gula-gula hati mama
Dulu, kini dan selamanya
Takkan ada yang laen ^___^
Kalo ader yang laen pon adek Alica je







Akma tungguuuu....mama nak amek pixca kite nih
Lajunya awak lariiiiii






Alaaa Kak Alica...
Mommy kan kuat lari
Mesti diye bole kejar kite punyeee
Tak caye tengok tu, dah dekat dah tu cuba pandang belakang


Hehe sorang panggil mama sorang panggil mommy
Mama sampai tertukar-tukar dah mana satu nak sebut







Ni pulak sweet present untuk tok Alica
Kucen tu Alica rasa nak tarik je misai diye







Merah untuk mama
Alica terai dulu yek!




Untuk ayah mana?!


-NIL-


Ayah jalan laju sangat sume booth tak kasi singgah
Kalo singgah sure siap booth mama beli
Hehe tak bagi mama sopeng








Tengok tu, Akma punye tutup tinge pon diye nak menerai
Siap feeling-feeling macam Winter Sonata pulak

Mama, mana lagi okey? Yang ni ke Minnie?
*Heee pangai sape la tu*






Cakk!!!

Antie Iela, walaupon kite tak pernah bertemu tapi, sambutlah salam Alica dari tangan ke hati
^___^








Mama doakan semoga Iela tabah menghadapi tiap dugaan. Sabar itu indah, InsyaAllah hari ini kita tak dapat bintang, sebab Allah menjanjikan bulan yang lebih bercahaya. Mama doakan Iela dipermudahkan dalam setiap urusan oleh Allah S.W.T. Biarlah masa mengubati dan menentukan segalanya. Ameen.





4 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

shumelnyer seluar diew tuuuu, ngeee...law la muat nak sangatttt beli 1! -___-) heheh...



mamaleesya, vit tu bagus okie :) complex, segala vit de slm tu. vitC pon ade, bagus utk muke jugak :)

Mamaleesya said...

aah kan kalo ader utk org dewasa nak gak pakai kan? Cumil ader kartun.


Owh besh tu, senang...tak payah makan macam2 lagi makan tu je dah bole dapat manyak vit

.::cintabungablogspot::. said...

kat farmasi pon ade jual mama :) yang nie cintabunga amek kat klinik, die yang recommend. sesuai utk yang cepat letih² bdn effect ngadap komputer terlalu lama. paling best, bagus utk kulit jugak :)

Mamaleesya said...

kalo kat farmasi ader jual senang la nak beli. Okie nanti free2 mama ngan aleesya zas pegi carik. Tu laa selalu letih-letih tambah jaga si kecik lasak tu hehe. Yang untuk kulit tu yg extra suke tu ^__^

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)