Friday, March 11, 2011

Akhirnya...dapat juga bayar saman trafik :)

Assalamualaikum...




Pagi Jumaat ni mendung dingin je kan. Cejuk. Kisah semalam??? Tengok pixca kat bawah ni.





Pixca by Google




Tengok!
Punye la ramai kat Balai Polis Trafik, Jalan Bandar semalam.
Bukan mama yang pegi, ayah yang pegi lepas office hour semalam.
Diye kata buang karan diye pegi. Pukul 10.00 pagi lagi nombor giliran dah sold out.
Pergghhhh!





Malam tadi mama try online lagi. Tak bole.
Lastly, pasrah je la.






Pagi-pagi mama sampai opis, mama terus check web rilek. Nak tengok blacklisted dah ke nama mama. Tapi tak bole online. Mama pon cargas buka web myeg pulak. Ehhh? Bole online la. Jadi secepatnye mama settlekan saman mama tu...Hehe seb baek bole lagi *legaa*. Sebab pasni dah takde diskaun lagi kan. Manyakkkk tuh kene bayar, double *hehe bole sopeng baju-bajuan Aleesya tuuu*







Akhirnya, mama dah takde rekod saman lagi
Yeayy!








Pasni mama jangan kumpul saman trafik lagi tau










Kalo lampu merah berenti










Parking kat tempat parking
Jangan parking tepi jalan tau mama








Kalo nak ber SMS ngan ayah pon benti kat mana-mana









Jangan bawak kete lelaju
Nanti kene speed trap
Tak mau racing ngan kete sebelah tauuu!










Ingatlah orang yang tersayang







10 comments:

Fitri Senin said...

ye..ye betul tu..skrg ni kalo g keje bw 80km/hr je..hahahaha...better kita simpan duit beli brg anak kita dr byr saman..tah kemana-mana je duit kita byr tu nnti..*curiga

Mamaleesya said...

fitri: haha tu laaa...biasanya kat highway yang pecut tak hengat. Rugi kan, beli barang anak memacam dapat

tims said...

mmm..btul tu,buat pe bazir duit byr saman..bl brg dapor pon lg bagos kan mama..
jom singgah n folo blog sesama geng jelajah blog ibu..hehe..

MaSLiNa said...

byk betul pesanan Aleesya utk mama dia.. hahaha

Mamaleesya said...

tims: hi tim...dah folo u yea...aah setuju sesangat, bole beli brg dapur, bole masak cedap-cedap.

Mamaleesya said...

maslina: bagi can...sebelum mama diye membebel bila diye dah besar nanti ^__^

shah-kayrul said...

berjaya jugak ye bayar saman...happy g tengok leesya main..

kayrul TAG mama leesya ye

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/03/contest-anakku-menangis-comel.html

Mamaleesya said...

shah: berjaya sudaa...die memang kuat nangis memang elok masuk contest tu. nanti mama terjah

MamaEma said...

wah..banyak tul saman tue..hehehe....
legalah kan..dah setel saman..jangan ada yang baru udah ler....terima kasih kerana blog saya tersenarai kat tepi tu...

Mamaleesya said...

mamaema: haha...samannya 2 je mamaema. Peringatan je manyak. Same2 mamaema...keep in touch

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)