Monday, March 7, 2011

Familia Day without Ayah amat memenatkan :P

Fenatnyeeee...Rasa nak taip ni pon takde tenaga..................
(+ . +)



Mari tengok pixca sambil cite okeh.






Family Day
Mama & ofismet
Dari kiri Malin, Kak Haryani Suparman, Mama, Aleesya & Walin Linda


Masa ni tea time
Sempat lagi amek gambar jap
*Ayah Aleesya tak dapat join coz assignment lom siap then sunday ada exam.*




Cherengin Hills Convention & Spa Resort, Janda Baik, Pahang
05 - 06|03|2011






Sambil menghirup udara, sambil mamam popia
Nyum.nyum





Lepas tu...Start laaaa
Phewwww lari sana, lari sini
Mama dah tak bole bersembang ngan kengkawan dah
Mengejar diye takut jatuh pool








Rilex jap eh?

Ada la 5 menit
Pastu marathon alek :P





Aktiviti seterusnya mandi kat pool. Memula takde niat pon nak mandikan Aleesya sebab dah petang. Tapi diye dah sukeee amat rendam kaki kat situ. Terpaksa layan gak. Tetiba kak Haryani ajak mama mandi, mama on je la. Naek atas tukar baju Aleesya seme. Tapi kat kamera mama takde pixca Aleesya mandi.


So gambar baju mandi Aleesya cuma gambar ini.
Ceksi tak?
^__^







Malam ada Majlis Santai Bersama **** (Nama kampeni dirahsiakan)
Inilah time yang paling menguji kesabaran








Hye mama, takkan fenat kot. Baru sket je ni.

Duduk kat baby chair tak sampai 10 menit
Dah merengek-rengek nak kuar






Mengukur lobi sambil cuci mata
Majlis terpaksa ditinggalkan disebabkan Aleesya meraung tetengah tu seme pandang
Adoyaiii punya la kuat heheh
Merah padam jap muka mama ;P




Time mamam pulak seme yang dapat kat diye campak kat bawah
Jagung, sudu, sosej
*alangkah bagusnye kalo ayah ade*








Mama dah tak larat. Dok rilex jap.
Sesi Aleesya meronda dari meja ke meja sambil berkenalan ngan kakak cun




Seme game mama tak masuk *Kalo Aleesya tak ikot pon memang mama tak masuk gak*. Dua-tiga kali Aleesya hampir-hampir nak tutup suis sound sistem...Seb baek mama berkejar tangkap diye.Kalo tak rusak majlis. Ih, ih, ih anak sapa la tu...hyper active sungguh. Mama tengok bebudak laen behaved je.





Poco-poco time








Kemain lagi







Kita pusing, kita pusing, kita pusing












Ewah ewah








Maen belon pulak
Ader geng maen ngan kakak-kakak







Hadiah lucky draw malam tu
Mama dapat No. 5







Keesokan harinya

Aleesya meragam masa breakfast, sempat mamam 2-3 suap je
Mama bawak diye jenjalan sambil bagi diye berendam jap







Tak selesa la mama












Gadis bunga








Uwaaa....uwaaaa....uwaa....







Keletihan teramat mama berdukung Aleesya
Mama tak join kengkawan pegi sungai
We olz alek bilik dan mama titonkan Aleesya
Patut la cranky, nak demam...badan dah suam-suam






Mamaaaa...cepat la alekkk
Windu kat ayayayahhhhh







Masa untuk buka hadiah
Aleesya dapat electric thermoflask lagi

Okie mama...pasni takde alasan malas buat shushu Aleesya eaaa...
Thermoflask dah ader dua bijik






Kefenatan tahap gaban.
Sekian.









8 comments:

Nora Shahaira said...

akak nora yang baca pun terasa fenatnya. ada pengalaman tengok anak adik n anak abang..ya Allah lagi menakutkan..

anak sulung akak nora tak ligat macam tu tapi, lain pulak pe el dia..

MaSLiNa said...

Mmg salute kat mama sebab sanggup bwk Aleesya tanpa ayahnya... hehehe.. kalo kita la, mmg jangan harap.. sanggup tak pegi.. dah blh bayangkan kepenatannya :D

eLLy said...

perghhh.. lasak betul anak dara nie!

resort kat janda baik. mcm menarik je bunyi nye ;p

Mamaleesya said...

kak nora: tu laa kak...memang taubat nasuha pasni kalo husband tak pegi memang mama pon taknak join. Ligat sangat diye kat sana.

Mamaleesya said...

maslina: memang memula taknak pegi mas. Tapi co dah buatkan family day, tak bagi kerjasama macam tak sedap pula rasanya...hehe...next time pikir doploh kali nak pegi kalo diye wat pangai camtu ^_^

Mamaleesya said...

elly: lasak mengalahkan budak lelaki. Aah kat janda baik...okey juga situ...

shah-kayrul said...

seksinyer awek tue...hehehe...comel sangat semua pic tue..

Mamaleesya said...

shah-kayrul: tenkiu ankel shah hehe...

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)