Tuesday, March 1, 2011

Future Architect In Da House

Wah! Entri high imagination nih. Tapi kalo takde imaginasi macamana nak jadi blogger btul tak?
^____^



Bersama dengan kanak-kanak adalah waktu yang amat menceriakan. Otak derang ni kan tengah berkembang, seme mende derang nak explore. Contohnya cam maen tisu, kalo bagi kita ni kan adoyaiii nak mengemas tisu penuh satu umah....letih wooo! Bukan setakat tisu, magazine pon abes kena koyak, tak sempat lagi nak terai resepi-resepi dalam tuh *cewah bajet cam selalu masak je ayat mama nih, p/s: peringatan untuk diri sendiri*.




Berbalik kepada cite mandi tisu tadi...sebenarnya kanak-kanak ni ada imaginasi sendiri yang kita sendiri tak perasan. Derang nak mengembangkannya dengan cara camtu lah. Kalo derang baling-baling tisu ke atas tu tandanya nak maen salji. Sonok sesangat, gelak tak hengat. Mula-mula tengok umah selerak rasa cam nak cepuk gak sorang-sorang...tapi bila fikir-fikir hehe...kreatif gak bebudak nih. Last-last mama pulak join jadi tukang tabur tisu atas kepala derang. Wah! heaven la...feeling cam kat korea la suke.




Okie sekarang kita tengok bakal-bakal Arkitek, Project Manager dan seangkatan dengannya. Jom!







Arkitek tengah melawat tapak


Jaya Jusco
26|02|2011







Aleesya: Ok, Cik Akma semuanya mengikut jadual ya


Akma: No, no, no. U come here, I nak show u shometing.


Aleesya *cakap dalam hati*: Aduss...sah aku kene nih. Be cool, senyum-senyum







Akma: Macamana U jaga projek ni? Tengok window ni!


Aleesya: Sori Cik Akma, maybe I terlepas pandang








Akma: I touch sket camni pon I tau dah stable ke tak


Aleesya: Ok, I akan suruh supervisor I repair
*Dalam hati, perghh! kerek la seb baek arkitek kalo tak lama dah*







Akma: Kalau U tak percaya U try la...open close camni


Aleesya: Ok boss
*Dalam hati, phewww*








Akma: I bukan nak kerek laa...U tengok je sendiri structure umah ni. Senget kan?


Aleesya *cakap dalam hati*: Aikkk? Dia ada sixth sense la bole tau aku cakap dalam hati








En. Engineer: Bukan senget tu Cik Akma tapi tanah tak stabil


Akma: U tak payah nak bagi alasan






Abes site visit derang pon diskas-diskas.
Then pegi mamam-mamam.







Mama selalu doakan kalians berdua sukses satu hari nanti. Semoga menjadi pembangun negara yang mempunyai semangat kental. All the best!






4 comments:

Sitisifir10 said...

datang jenguk architect betulkan tingkap senget :P

Mamaleesya said...

hehe...tima kasih aunty sitisifir.

ida said...

comel snagat arkiteknya ..hehehe

Mamaleesya said...

hehe ma aceh antie ida...likeyyy

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)