Monday, March 21, 2011

Jom bertukar kepada ipad 2

Today mama nak bercerita pasal gadget pulak lah. Sume orang suke gadget kan? Malahan ramai yang invest ribuan hengget untuk membeli gadget yang di sukai. Kepuasan dan minat masing-masing, apa salahnya kan? Gadget yang diidamkan mama sudah pon keluar di pasaran antarabangsa pada 11 Mac lalu dan target sampai di Mesia pada bulan Ogos. Sempat lagi nak kumpul duhet beli yea. Terutama para belogger tegar yang suka berbelogging di mana-mana saje, ta payah bawak lappy dan kamera yang berat lagi.




Slim & Stylish
Picture by Google





Ipad 2 bole log in dengan pantas, sepantas 2 saat je. Jadi tak la berjanggut tunggu on. Selain tu, ipad 2 lebih nipis dari iphone 4 dan ringan...600 gram jek *Aleesya lagi berat nak dukung*. Daya tahan bateri pula selama 10 jam dan tahan selama sebulan dalam 'standby mode'. Jadi boleh la mama berbelog sampai fengsan. Sesuai jugak kat mama yang selalu berebut lappy ngan ayah yang asyik maen game je (^_^). So pasni bole makan ipad 2, tido ipad 2, mandi ipad 2...segala-galanya dengan ipad 2.





Kamera depan dan belakang
Picture by Google





Kalo ipad pertama dulu takde kamera, ipad 2 dah melengkapkannya. Ader kamera depan dan belakang, jadi bole shoot movie & snap gambar. Kalo yang berchenta jarak jauh tu, bole la bervideo calling. Then, bila hadiri course dan malas nak tulis-tulis, bole taip terus je kat ipad 2 tu je. Pastu agak2 nantok tu bole surf internet. Ipad 2 bukan sekadar ipad saja tapi juga buku untuk mendapatkan ilmu di dalamnya di mana-mana sajeeee. Bole surfing, blogging sambil duduk, baring seme sebab ringan kan :).





Harga ipad 2 wifi + 3g (16G) adalah RM2,200.00. Kalo nak specification laen bole google ye kawan-kawan. Mama share mana yang mama tau je.  Macam-macam aplikasi yang menarek tertarek disediakan untuk iPad 2. Kompas, Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Photoshop, game, Tafsiran Al-Quran, GPS, Software Editing dan banyak lagi. Yang nyata gadget ni memang dah bole buat mama jatuh chenta kali ke-3 *of kos la kali pertama kat ayah, kedua kat Alica ^_^*





Sudah tiba masanya untuk BERTUKAR kepada komputer kompak!







18 comments:

Warna Warni Kehidupan said...

kalau la ada orang nak belikan aku satu benda alah ni..huish...

Mamaleesya said...

Tu ahh kan...dapat pree lagi besh kan hehe

MamaEma said...

dunia teknologi..tak dan nak kejar ...huhuhu.....

Mamaleesya said...

mamaema: btul tu...tp kalo dpt 1 yang laen-laen kita totop mata hihi

kakchik@ella said...

cmna ni mar?? kak ella ipad 1 pun takda nk tukar ke 2? wakakakaka ..

Mamaleesya said...

kak ella: sbb takde ipad 1 la kita trus lompat je ipad 2 hihi

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eiii..suka..dah lama berangan nk ipad ni tp mr papa nk beli iphone..nak bakor dia beli ipad lah..hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

mama blanje la zama satu. tringin jugak :P

Afufu said...

Nanti Aleesya jeles tengok mama die asyik dengan Ipad2 :P

shah-kayrul said...

ipad2..bestnyer..nak gak.....

Mamaleesya said...

rina: bakor jangan x bakor...iphone besh jugak tp bukak tenet xpuas tgk

Mamaleesya said...

zama: bole zama bole...tapi zama bayar okeh :D

Mamaleesya said...

afufu: bkn setakat Aleesya, ngan ayah diye sekali jeles. Hihi

Mamaleesya said...

shah: bole ajer...masuk contest kat denaihati dapat pree je :)

.::cintabungablogspot::. said...

suke ben10..??? oppss... ben10 tv or ben10 blogger??? hahaha

Jap..Jap sebelum tido

ummi nia said...

best mmg best harga pn best gak..

Nora Shahaira said...

guna lappy ni pun rasa masa tu cepat je berlalu..kalo gune ipad2 ni kang ada lah resepi ipad goreng bercili..dah sampai ke dapur pun tak ada msalah..hahaha

Mamaleesya said...

akak nora: haaa kannn...maunya ipad2 masuk dalam kuali jugak kan hehe...leka sangat berbelog sambil masak :)

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)