Wednesday, March 9, 2011

Shopping is theraphy

Setuju tak shopping is therapy? Mama setuju sesangat, sebab tengah serabut kepala ni...mama try buka fb, sekarang kan dah canggih sopeng online je. Tak pun kalo tak besh sebab tak bole tengok real, time rehat tu pegi mall ngan kengkawan...sure rasa ringan je fikiran ni kan? Bukan setakat fikiran je ringan, beg duhet pon sama ringan.



Dalam fikiran mama ni macam-macam nak dibeli. Cam gitu la orang femfuan kan, mende dah ader nak beli lagi. Baju dah nak terkeluar lemari, nak sopeng lagi. Mana la tak fenin kepala ayah yayang layan kan pangai mama ni kan hihi. Sila pasrah ye ayah ^__^



Tapi semenjak-dua menjak ada Aleesya ni mama jarang lah sopeng-sopeng untuk diri sendiri *cecewah, tak tau selalu kirim barang kat Walin Linda*, selalu sopeng untuk Aleesya je *ayah gelak dalam hati*. Baju Aleesya dah berkotak-kotak tu pun tiap-tiap bulan dok skodeng sale kat mall atau fb lagi. Aikk kotak? Takde lemari ke?





A'ah Aleesya takde lemari
Sume baju, suar, CD, baju jenjalan, toys letak dalam kotak yang berasingan
Setakat ni Aleesya dah ada 5 kotak Toyogo ni
Bukan aper, Aleesya ni macam 'Boo'
Pantang tengok pintu lemari, asyik bukak totop sampai nak tercabut pintu tu
Untuk keselamatan dan keamanan mama, guna kotak nih. Senang.






 
Mama ni pantang tengok sale baju syomel mesti nak pegi. Aritu ada warehouse sale kat Keramat mama  pegi ngan Aleesya. Ayah takde, diye ader kelas. Isyhh! dugaan btol baju gegirl neh seme nye kiut-miut. Seb baek ayah tak ikot, jadi mama bole bersopeng ngan heavennya ^__^. Ayah jangan mara.







Teman setia mama semasa bersopeng merangkap P.A mama






 


Aleesya nak beli baju, kasut, stoking, pempes, bear, stroller, skuter, car
bla...bla...bla...








Bersopeng lah secara berhemah hehe *pesanan untuk Aleesya*.





30 comments:

kakchik@ella said...

Setuju 200% mar. Sopink is the best therapy. Dgn purse kita dia cuci sekali. Hihi ..

Mamaleesya said...

kaannnn kak ella kan...siap vakum bersih seme duhet dalam purse tuh...kene gune maybankcard pulak ^__^

Hanim Mahali said...

pesanan tu kena tuju pada mama akeesya jugak... hehehe

MamaEma said...

diterima pesanan itu... sekali pergi shopping terus tak ingat dunia..huhuh

Nora Shahaira said...

shopping barg umah bulanan je..huhu..

akak nora tag mamaleesya..bleh..

http://aurajarinora.blogspot.com/2011/03/contest-gaya-manja-si-anak.html

Mamamya said...

seronoknya dok Kl kan...kawan2 kata kat Kl senang nak shopping naju anak2...uhuhu...bila lah en.suami nak posting Kl nih... :)

Mamaleesya said...

hanim mahali: yaa btullll haha

Mamaleesya said...

mamaema: tu laaaa...hehe, lain yang nak dibeli...laen pulak yang dapat.

Mamaleesya said...

nora shahira: bagus kak nora, yang tu keperluan bukan kehendak :)

Mamaleesya said...

mamamya: aah mamamya, macam-macam adaaaa...manyak tempat bole beli baju anak...hehe takpe, tak lama kalo transfer sini, bole g sopeng2

ibu qaleesya said...

hikhik same la cam qaleesya .. hbis almari dia bukak.. ponat kita bawak keluar dari bilik dia masuk balik nak bukak almari.. hadeiii

Mamaleesya said...

ibu qaleesya: hikhik, lucu perangai bebudak ni kan. Sama lak tu. Letih nak mengemas kain baju. Dah keje lain byk, die tambah lagi hehe

Dda Ly said...

saye setuju..tapi nnt kalau duit abih, dah tension balek..cano tuh? hikhik

meh ke rumah..
~c.u.t.i~
keep in touch ye..♥♥♥

Mamaleesya said...

dda ly: selalu nak belanja dengan berhemah...hihi. Tapi tak penah2 dapat dilaksanakan ^_^

MaSLiNa said...

kan.. kannnn.. shopping mmg la the best therapy.. setakat ni, terapi ni je yang paling mujarab.. lebih best dari tido walaupun sampai koyak poket.. hahaha

Mamaleesya said...

maslina: ta payah jumpe dokter atau pegi spa lagi nak berterapi kan mas. Pegi je sopeng, haaa terus baek sume sakit2 tuh. Nak-nak pulak kalo asben yang banje ^__^

penaGlow said...

salam kunjungan balas..tq yer..

utk ibu baru memang gila nak bershopping especialy bb girl..kadang tkde time nk beli utk sendiri..hehee

Fitri Senin said...

terima kasih tinggalkan jejak di blog fit..baby u sgt comel..i wanna have a baby girl after this!!!pandai nye dia..

Puan Kutu said...

ank kite pun isi mainankt dlm kotak,tp bju isi gobok la.hehe

Mamaleesya said...

penaglow: kalo dah ramai anak nanti bole kurang agaknye habit mama bersopeng ni kan :)

Mamaleesya said...

fitri: ma aceh...hehe, besh tau ader anak gegirl, bole gayakan diye baju macam2 pesen

Mamaleesya said...

puan kutu: senang kan isi dalam kotak tu. Kadang tu diye main tolak2, tak pun panjat atas tuh

elyna H. said...

adoii.. sopping memang haven, kalau sy rindu sgt ngan hubby, saya g sesopping jugak.. xdela ingat dia sangat..hahhaa..

Nieza said...

salam kunjung balas...tq singgah my blog...btw saya pun suka shopping juga..:D saya follow yer:)

Mamaleesya said...

elyna: kalo rindu ngan hubby kene bzkan diri kan...kalo tak mesti tingat je. kalo g sopeng mmg sume pun lupe hehe...tp kalo terjumpe barang kesukaan diye, tingat balik kat diye

Mamaleesya said...

nieza: ma aceh nieza...mama pon...mama folo nieza balik...sukeeee tgk salji2 tuh...syioknye kalo dpt pg sana

ShimaSalleh said...

Ada ank dara yg temankan mama dia ni.. Ada geng la hihii.. Bj ank sy pun letak dlm kotak toyogo tu je kak.. hehe

Mamaleesya said...

shima: bole geng ngan anak pg sopeng2...senang kan letak dalam kotak tu...diye susah sket nak bukak

shah-kayrul said...

anak dara kecik nie dah pandai choping erk...pandai bawa bakul besar tue...hihihi

Mamaleesya said...

syah: diye masuk dewan tu je terus cekup bakul dulu...haha

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)