Tuesday, March 29, 2011

Siaran tergendala...

Dah beberapa hari siaran belog ni tergendala.






Inilah penyebabnya


.

.

.


1) Bizi melayan pwinces and king

Trauma mama tak hilang lagi ni
Aleesya jatuh dari troli sopeng



Citenye macamni, masa mama tolak troli, aleesya berlari ke depan. Tak terbrek, terus buat samersop. Jatuh! Mama dah panik cepat2 angkat diye, urut2 belakang diye. Makcik kat depan tu pun kata diye tak sempat nak sambut. Sekelip mata. Pheww...takut kalo jadi pape. Alhamdulillah setakat ni diye sehat. Semoga Allah lindungi kamu anakku.







2) Bizi melayan customer kat fesbuk shop


Pixca rasmi butik online Baju Babyku Babymu


Bila publish baju baru je memang agak kalut sket. Nak jawab komen kat fesbuk, nak angkat fon, nak SMS, nak check payment, nak check code, size lagi. Nak buat invoice lagi. Tak bole terlepas pandang, buatnya customer order laen, antar laen dah susah. Memang perlu komitmen tinggi kat situ, siang malam tak totop kedai.











3) Keje opis lagi, keluar lagi, etc...etc...etc...

Dah lama dah tak turun site
Projek dah siap






Alangkah beshnya kalo jadi fulltime mommy








Mesti Aleesya bole maen kat sini hari-hari








Tiap kali mama antar pegi skool mesti titon







Alek dari skool mesti cakap ehhh....ehhh...ehhhh...
Tunjuk peti cejuk

2 botol vitagen, 3 yogurt *abes licin*








Syomot!








Deswai belog ni, macam tak bertuan umah je sejak akhir-akhir ni






10 comments:

kakchik@ella said...

Kesian dia mar. sib baik tak da apa2. Alahai .. kiutnya gambar mar lengkap bertopi kat site. masa kat sini dulu tak merasa, kan.

Mamaleesya said...

aah kak ella. Cian. Diye nangis kuat masa tu. Panik mar. Smpi skrg terbayang lagi. Takut pape. Ma aceh. Tu la kat sana dulu duduk opis je. Tapi besh gak, xkene panas

shah-kayrul said...

ala sian aleesya...harap ok la....

kuat tul dah tecik tue makan erk

Mamaleesya said...

shah: ma aceh antie shah. Makan merapu-rapu tu diye suke, nasik taknak sangat

MamaEma said...

jadi kelam kabut dan seram bila baby jatuhkan..anak ema oun oernah jatuh dr buaian...sedar2 anak dah ada kat bawah buaian ..tk nangis pun....huhuuhuh

Mamaleesya said...

mamaema: tu la. takut kecederaan dalaman je. Kat luar nampak ok. Risau je. Tapi simptom muntah2, murung atau tak selera makan takde pula. Lepas dah reda nangis, melasak balik ukur mall

Nur a.k.a admansyah said...

Salam...

Thanks 4 dropping @ my blog. u dok kt area W.Maju? T.Shaz tel no. 012-3173479. All 3A sumer dok situ dr 2 bln age...

I`ll be yr follower...

Mama Likha said...

alahai... aleesya jatuh tu dlm troli ke atau ke luar dr troli...??

http://mynameisztee.blogspot.com/

Mamaleesya said...

nur: tenkiu dear. Owh kecik lagi tu dah duduk nursery. Mesti ok kan sbb tu 3-3 anak u duduk situ

Mamaleesya said...

mamalikha: aleesya jatuh terkeluar dari troli, terhempas ke lantai...

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)