Tuesday, May 24, 2011

Setahun sudah Aleesya jadi model kecit kesayangan mama

Selamat ber hari Selasa sume kekawan blogger...
Harini cuaca cerah, mood mama untuk menulis semula pun cerah jugekk. Haritu dah rasa nak bersara dalam dunia belog neh, sebabnya masa sangat limited edition. Huh? Apakah? *Ehe layan aje lah mama merepek ni yea ^__^*



Sempena genap setahun butik online Baju Babyku Babymu pada 15 April 2011 lalu *haritu tak sempat buat entri sebab Aleesya masuk wad*, mama nak share koleksi gambar model kecit penjana semangat mama ber biznez dan berbelog. Kalo tak kerana model kecit neh tentulah tak wujud belogshop dan belog My Cutie Pie Story ni. Takkan mama nak cite pasal keje opis mama pulak kan...



Mari kita tengok pixca lama-lama model kecit neh




Gambar pertama Aleesya jadi model belogshop mama
Tengok mama pakaikan baju pun salah, sepatutnya tak payah tight in :P




 



Mempromosikan busha pants
Chumill kan ada froggy kat montots
Masa ni Aleesya bam bam lagi







Menggayakan busha cotton pulak
Aleesya jadik model je
Design ni sold out
Sehelai pun Aleesya tak dapat





 
Burberry top pula

Adehhhh letih Aleesya taw!




 


Old Navy sleep set

Masa ni dengan Akma
Pakai baju sepesen
*Derang memang selalu ada baju sama...tambah-tambah time nak dekat raya, memang mama akan pilihkan 1 design sama untuk derang*






 
Ni pulak top & pants Guess

Masa ni Aleesya baru bole berdiri pegang sofa





Sume di atas adalah






Dan di bawah ni antara yang terbaru. Baru semalam je mama amek pixca, baju ni baru je sampai.
Phewww susah btol nak suruh model kecit dok dendiam.
Last-last

.

.

.


Bila diye duduk dalam tempat peberet diye
Mana lagi kalau tak drawer kabinet tv

Baru la dapat amek pixca




 


Sorry lah yayang
Sape suruh melasak sangat
Dah tak nampak sekerat




 


Akhirnyaaaa...
Dapat jugak gambar full
*Phewww lap peluh kat dahi, kalo upah fotografer sure fotografer fengsan*




 


Aleesya lapar la mama
Sebab tu takde mood nak catwalk
Kita mamam mekdi duluuu!






Inilah antara kenangan Aleesya jadik model belogshop mama. Aleesya akan sentiasa jadi model mama yang tersyomel, keletah dan menghiburkan mama sepanjang hayat mama yea yayang. Nanti bila Aleesya ada adik *ewah verangan*, Aleesya bole turunkan ilmu kat adik pulak kan? Takkan Aleesya lagik jadi model baju baby ^_^. Royalti, tiap kali ada design baru mama bagi kat Aleesya dulu eaaa...Hiks, takde la...royalti kasih sayang dan cinta dari mama dan ayah itu adalah yang terbaek kan?




Di sini mama juga nak ucapkan trillion terima kasih kepada Mazlina Mama Harith kerana telah menaja header, watermark dan signature untuk belogshop mama. Dannn...Maz juga telah mengiklankan belogshop mama secara percuma di belog peribadinya. Kalo yu olz nak sopeng tudung sesantek klik sini. Mama doakan Maz sentiasa dilimpahi rezeki yang melimpah ruah hendak-Nya. Bila kita buka rezeki orang lain, insyaAllah Allah akan mengembalikannya dengan lebih lagi.


Ameen.








8 comments:

Tina Othman said...

alalala comelnya aleesya..baju boys takde ke??

Mamaleesya said...

tina: ma aceh :). Baju boys ada tapi pre order dear

sha a.s said...

comelnyer...baju pn cute sgt!

LUTFI SYAFIQ said...

cutenyeee!

Mamaleesya said...

tenkiu lutfi ^_^

Mamaleesya said...

sha: baju2 tu memang kiut miut sha...geram tengok hehe. Tapi size aleesya tak banyak sebab customer dah beli

kayrul-shah said...

tahniah mamaleesya..dah setahun ye..comey jer bila aleesya jadi model...

Mamaleesya said...

kayrul: ma kaceh. Aah pejam celik je setahun dah berbiznez. Model kecik yang lasak, seminit tak bole diam hehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)