Friday, August 12, 2011

Bercerita tentang kaler tema

Seronoknya nak raye kan? Tambah-tambah yang tengah berchenta ke, berkapel ke, bertunangan ke...yang dah kawen ni for sure lah super duper happy. Mesti yu olz ada kaler tema masing-masing kan. Kalo cite pasal baju raya ni memang 80 mukasurat pun tak abes hehe.



Tahun ni kami sefamili sama seperti tahun-tahun sebelumnya, tema kalerful. Tetiap tahun pun camtu. Kalo sama pun secara kebetulan je. Selalunya mama ngan Aleesya je sama. Ayah Aleesya lain. Tahun ni tema baju mama fink kaler. Ayah Aleesya takkan pakai fink kaler, puas dipujuk taknak nye diye. Diye kata jambu sangat. Makanya, tahun ni pun takde tema-tema. Maybe tahun depan je lah, itu pun kalo ada rezeki lebih.



Perghh! tadi pegi Metrojaya, awal-awal lagi dah pasang lagu raya. Memang menjadikan mood sopeng masing-masing bertambah lagi. Sale pulak tu sampai 70%. Terembat jugak gaun 3 pasang untuk Aleesya. Baju yang mama jual pun takde saiz Aleesya. Ada pun sepasang dua je, kena beli gak. Mama ngan ayah punye baju nan ado. Takpela...kami dah bertahun-tahun sambut raye, Aleesya baru je 3 kali sambut raya. Walaupun Aleesya baru 2 tahun, tapi dah 3 kali beraya sebab diye lahir kan bulan Ramadhan.



Mama...Aleesya dengar azan la tadi
Dah bole buka pose ke blom?






2 comments:

MamaEma said...

tema tahun ni nak kaler kuning..tapi sampai loni tak pun beli2..entah2 tertukar planlah nanti..

Mamaleesya said...

hehe...mesti tertukar kaler ni nanti sbbnyee kaler kuning kan bersih

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)