Monday, August 22, 2011

Familia moment always cherrish my day

Weekend haritu mama sebagai wifey dan mama menjalankan rutin seharian di siang hari sambil layan hindustan kat TV2. Perghh sebeban kain nak dilipat seminggu punye stok. Melipat CD pun buat slow motion je, hehe macam mama sorang je pose gayanye. Nasib baek Aleesya titon lama, free sket mama melipat kain.



Baru separuh je siap lipat
Ada satu setengah bakul lagi nak lipat CD + kain baju




Petang tu mama coti masak, we olz zas ke Nasi Ayam Gemas di Gombak lepas maghrib. Malas nak rushing berebut meja sume, pegi lepas maghrib banyak tempat kosong. Feeling macam balik kampung, teringat arwah abah suke sangat diye makan nasik ayam Gemas. First time we olz makan, arwah abah juga yang ajak...time tu baru je 3 hari berumahtangga. Sumenye tinggal kenangan...Tapi bila kat KL ni bukak dah cawangannye, teruja juga nak rasa. Mengingatkan kembali kenangan lalu.



Gambar stesen ketapi Gemas
Flashback balik time kecik-kecik dulu naik ketapi balik kampung




Nom shushu dulu sambil tunggu menu sampai





Baca menu





Nasi ayam Gemas


Mama bagi markah 7/10
Tak bole challenge lagi nasi ayam kat tempat asal dan cawangan Senawang
Cawangan Senawang memang sama bangat rasa dan presentationnya dengan yang kat Gemas


Siap mamam nasik ayam, we olz pegi Danau Kota
Yaa ammmpunnnn...raaaamaaainye umat
Jem okeh
We olz tak masuk pun Uptown, pegi MyMydin jez
Tak sanggup tengok ramai sangat orang, naik fenin




Buat sup kaki ayam pon besh ni



 
Keluar dari MyMydin sebab barang yang dicari nan ado.
We olz terus ke Taman Tasik Titiwangsa


Layan car racing malam-malam
Merempit jap
Remote car ajee




Zzzzzzz


Ni keesokan harinya
Time sahur


Hidangan sahur
Sup ayam + kentang, budu, sambal belacan goreng + ikan bilis, air tembikai
Seawal 3.30 pagi bangun masak untuk yang terchenta
Makan bersila aje, ala-ala kampung




Lunch hour dengan selambernye we olz masuk kepci
Sume chinese je ada dalam tu




Dapnyeee kepci
Mama dan ayah sila bersabar yea, maghrib ada 7 jam lagi




Sekian, laporan hujung minggu dari:
Photobucket

8 comments:

anisalya said...

pakai CD ek...
saya baru ada 5 CD ambik yang newborn untuk Azfar. tapi dia baru je 2 bulan CD tu bagi kesan kat pinggang dengan peha. ingat nak beli lagi la...sekarang ni yg ada tu pakai kejap2 je. cepat besar tak boleh nak pakai lama CD tu...

Mamaleesya said...

anis, kalo pakai CD memang berbekas sket peha baby tu. Tapi ok je takde pula jadi gatal2 kat situ. Sebab getahnya lembut. Lagipun CD ni takde bahan kimia, berbeza dari pampers yang dibuat dari kertas terpakai dan mengalami proses pemulihan berulangkali. Anis beli 1 size CD ke atau all in one? Kalau 1 size mmg tak bole pakai lama. Tapi if baby anis kategori bambam maybe kejap je diye bole pakai.

Ain Atika Zailani said...

nyum nyumm..sedapnya makanan...wuwwuuu...!macam tu lipat baju? gila comel.hahha

Mamaleesya said...

Ain: nasib baik dah dekat berbuka yea...Haha itu lipat seluar kecik a.k.a lampin budak sayang :)

anisalya said...

Azfar bambam...
baju pun dah nak kecik...
macam mana tu?
huhuhu...

Mamaleesya said...

anisalya: hehe sukeee bangat kat budak bambam...rase nak cubit-cubit jeee. Camtu kena belikan diye baju 2 size lebih besar lah nampaknye

sha a.s said...

everytime ade budak tecikk tu, mesti sha geram! eiii geram la tgk dia!

Mamaleesya said...

sha: haha sha geram eaa...mamanye lagi la geram, ada je aksi nak buat kena cubit hihi

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)