Thursday, August 18, 2011

My future project: Owhh they are just about the cutest things I’ve ever seen

Future project mama ni akan berjalan after raya. Material dah order tunggu sampai dan masa terluang *kalo Aleesya tak berkepit dengan mama* untuk move on the project. Apa yang kevavom sangat projek baru tu?


Tengok ni, syomel kan?


Picture credited to sunshinesushee craft

Kiut kan HP casing ni, fink kaler lagi
I loikeee



Mama dah order dah kain felt, button syomel untuk memulakan projek baru ni. Mama nak belajar buat crafting ni dari blog juga. Senang je sekarang, ada lappy + tenet sume mende bole stadi situ. Dah ta payah pegi kelas-kelas lagi. Nak craft tentang jahit manik, jahit tudung, jahit baju sumenye ada. Mama tengah stadi lagi cara-cara nak jahit dan decorate kain felt tu. Mula-mula nak buat yang simple-simple je dulu. Lepas tu baru bole mengembangkan idea lagi. Macam-macam bole dibuat dari kain felt tu, keychain, brooch, pouch, pillow, bunga mini, teddy bear mini, toys, klip rambut....isyyhhh macam-macamlah. Sangat syomel. Heee geram tengok.




Picture credited to sunshinesushee craft

Sweet kan flower ni
Kalo buat sepit rambut Aleesya pun kiut ni



Abes stadi nanti mama akan publish hasil kerja mama yang pertama yea. Tungguu ;)



Photobucket

8 comments:

anisalya said...

memang seronok kalau buat felt ni.
saya stopped buat masa mengandungkan Azfar sebab alahan dengan felt ni.
ingat nak sambung semula tapi tak tahu bila...

Mamaleesya said...

tu laa...sebenarnya mula-mula nak tempah kat satu fb ni untuk casing tab, tapi tak amek order dah. Search punye search terjumpa web untuk buat sendiri siap ada ebook. Wah teruja tengok. Mama memang suke mende2 syomel dan kreatip ni hihi

anisalya said...

mama bg add la...
senang saya nak send kad raya.
kalau taknak tinggalkan kat komen box blh emel saya..

ebook free ke?
bestnya...
share blh?
hehehe..

Mamaleesya said...

wahh ada kat raye...hehe ma aceh. Nanti mama email eaa...

ebook tu kene byr rm7 je. Nanti mama bagi link eh

Dida mumin♥ said...

wahh...bagusnya, boleh jadi new hobby..lagipun nowadays felt mmg famous kan?

Mamaleesya said...

dida mumin: btul3x...new hobby mama, bole tambah collection sepit, cekak rambut Aleesya. Hehe ikut kaler baju nanti bole buat. Tu laaa...mama baru tau je felt ni femes amos. Hehe ketinggalan gak mama rupenyer

MaSLiNa said...

mamaleesya... nanti nak tempah bleh? just tell me when ur ready?? dah byk idea dlm kepala ni (tp nak soh awak buat blh?... hehehe)

Mamaleesya said...

maslina: hehe belom mula dah ada tempahan ni...bole ajer...hehe nak buatkan ape tu? Nak buat cekak rambut dengan sepit, anak mas boboy pula. Buatkan mas cover lappy okeh?

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)