Friday, September 30, 2011

Part time momma

Jumaat datang lagi. Weekend merupakan hari Aleesya bermanja-manja dengan ayah dan mama nye, weekdays mana sempat sangat. Terkejar masa, bila dah siap masak, uruskan itu ini...Aleesya pulak dah titon. Kadang-kadang ayah balik je umah muka frust je sebab Aleesya dah titon. Tetiba rasa beshnyeee kalo jadi full time momma.



Semalam cargas ke Jusco cari bahan-bahan nak masak spegeti dengan meatball. Balik umah tu sempat lagi layan cite indon kat Astro Ria sebelum masak. Time tu layan juga karenah Aleesya sambil nonton. Besh jugak citer baru tu, banyak lagu-lagu *likeeyyy*.



Disebabkan mama terlebih rajin semalam makanya mama beli meatball cap Marina aje. Nak buat sendiri mau berejam pulak kan. Sambil tengok citer Nada Cinta sambil menggoreng. Brown gravy pulak mama beli kat kedai Halal food kat area Giant.



Makan 5 ketul ni pun dah kenyang

 

Malam tu masak spegeti, tapi disebabkan mama dah kenyang mama tak makan, ayah je makan sorang siap bertambah 2 kali. Mama letak dalam bekas simpan dalam peti sejuk, harini bawak bekal. Nyum nyum.


Ok mama nak share gambar-gambar lama masa balik N9 haritu. Sempat jugak kami sefamili berjimba-jimba sambil beraya dan pegi makan Nasi Ayam Gemas Mustafah.



Ni dalam perjalanan pegi

Kakak bermanja dengan adik
Adik dodoikan kakak titon




Akma dah lapar niiii




Nasi Ayam Gemas
Memang di tempat asal yang terbaek





Kalo makan macam ni, mak mentua lalu belakang pun tak perasan





Photobucket

12 comments:

kakchik@ella said...

Nasi Ayam Gemas tu mmg sedap, kan. Kak ella penah makan kat branch dia. Mee Bandung dia pun sedap tau Mar.

Lagi 1 berita baik, esok kak ella 'Off". Yeay!!! Ingat senang nak dapat cuti free kat sini. Hihihi

Mamamya said...

yuhuu...ini meatball mlm td yer...nampak mmg yummy!! (kat dlm esbok ada jg meatball tu...dah jadi batu....heheee...)

klu kat kota tinggi nasi ayam baser lah yg plg glamer tp aritu akak ada buat nasi ayam ipoh..cari resepi kat blog blogger masakan...sgt sedap!! lps ni mmg buat sndri je lah... :)

senyumSOYA said...

gambar bawah skali tu comel!!..
hehehhe..x pernah sampai gemas lagi...huhuh

Mamaleesya said...

kak ella: memang cedap kak ella. Mar selalu makan nasik ayam je, mee bandung tak penah try lagi. Kalo cedap bole try next time :)

Wahh syiok tu coti. Kalo tiap Sabtu coti lagi besh kan kak

Mamaleesya said...

mamamya: aah meatball malam tadi tu. Hehe dapat gak yg diidamkan. Haa kat esbok ada lagi ape lagi bole la buat ala ikea. Heheh walaupun mama tak penah makan pun yg kat ikea tu *diragui*.

Owh nasik ayam ipoh tak penah rasa lagi. Nanti nak cari jugaklah mana tau cedap

Mamaleesya said...

senyum: haha muka khusyuk tengah makan. Kalo tak penah sampai pun takpe, kat key el pun ada cawangannya :)

anisalya said...

meatball tu nampak menyelerakan. nasi ayam pun sama. mama diet ek mkn meatball je? hehehe...

Mamaleesya said...

anis: yumyum, memang sedap try la nanti. Tak diet anis, memang kenyang mkn meatball tu sbb daging padat hehe

Lady Rina said...

tiba2 teringin nak makan meatball...:)

nUr aDila said...

suke belog nih..slm kenal..sy follow yup..!^_^

Mamaleesya said...

lady rina: hehe dap tau

Mamaleesya said...

nur adila: ma aceh follow belog ni :). Salam kenal jugeee

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)