Saturday, August 20, 2011

Samsung Galaxy Tab vs Ipad2 vs BB Playbook

Sebelum ni kan mama pernah buat entri tentang ipad2 di sini. Tapi dalam tempoh yang agak lama mama buat research dulu. Mama search comparison antara :



Samsung Galaxy Tab vs Ipad2 refer sini.





Samsung Galaxy Tab vs Blackberry Playbook refer sini.





Mama nak gadget untuk apa?

Mama nak gadget yang AIO *all in one*, bole berbelog + fesbuk *internet connection*, SMS, MMS, videocall, calling-calling *kebetulan henpon mama rosak, orang call diye cakap sensorang*. Bukan sekadar tablet sahaja *tak larat nak usung banyak-banyak gadget* Aleesya je dah berat seguni beras *letih woo*.




Jawapan:

1. Kalo beli Ipad2: tak bole call, SMS sume, cuma bole online tenet je.


2. Kalo beli Blackberry Playbook: mama kena beli henpon Blackberry baru bole online sebab kene tethering ngan henpon. Lagi banyak kos di situ.


3. If mama beli Samsung Galaxy Tab 10.1 *new model*: besar sangat la pulak. Pastu tak bole buat call.





Dan...inilah hasilnya...




.

.

.

.

.




Samsung Galaxy Tab P1000 (Wifi + 3G)

Lain yang di skodeng, lain yang dirembat
^__^







Model ni dah setahun pun keluar baru mama dapat
Mama memang suka tunggu model tu lama sket di pasaran baru mama beli


Luv it!





No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)