Tuesday, October 11, 2011

Berdua lebih baik tapi...(Part 1)

Last Sunday mama dan Aleesya tinggal berdua je kat umah. Seperti biasa ayah pegi kelas, tinggal kami je tak tau nak buat ape. Aleesya pulak batuk sebab cuaca sejuk kan lately.


Mama pun cargas menyuapkan Aleesya mamam breakfast, mandikan, siapkan diye pakai baju long sleeve dan jeans *senang pakai jeans, kalo pakai skirt tak berkenan tengoknya bila diye melasak*.



Kali ni we olz jenjalan jauh sket, pegi KLCC. Walaupun LRT tu sekangkang kucen je dari umah tapi Aleesya tak penah naik lagi okeh. Mama pun together-gether ngan Aleesya ke kete kununnya nak bawak kete bebetul parking dekat-dekat ngan tren, sekali tu ada kete jiran blok la pulak. Hmmm, terpaksa la we olz menapak. Tapi bukan jauh pun, Aleesya suke la...mama je tak suka menapak. Kalo bole mama nak parking dalam tren tu *huh tak munasabah langsung kan?*


Sambil menapak berdua-duaan tu mama nak bagi mood Aleesya ok mama pun nyanyi la lagu changginton *ejaan taktau betul ke tak*, alaaa kartun keretapi tu. Aleesya gelak-gelak punye la suke, sampai kat train nampak train diye buat tak heran je. Macam dah biasa naik je gaya diye.


Bila masuk je dalam train tu, ada sorang mamat ni bagi mama duduk...tapi mama letak Aleesya kat kusi bagi diye tengok luar. Diye selamba jugak. Tapi bagus diye behaved je dalam train, tak kaco orang tak lari sana sini.



Sampai je kat train KLCC siap! Diye dah start enjin. Berlari-lari la mama sama :P.


Alamak dah nak balik lah...esok mama hapload gambor eh. Nak pegi menyopeng barang dapor kat Carrefour kena on time balik hehe.


Bersambung...


Photobucket

8 comments:

kayrul-shah said...

seronoknya anak beranak berjalan-jalan...

Mamaleesya said...

sonok dan fenat tak hengat hehe

Fitri Senin said...

Mmg la... Fit pn suka jln berdua dgn raif time behave la :) but most of the time he's behave sbb seronok jenjalan tapi tak behave dlm kereta tu yg tensi!!

anisalya said...

macam2 fiil aleesya ni. hehehe... sian mama kena berlari sama.

Mamaleesya said...

fitri: ya ampunnn kalo dalam car, memang lagi tensi fitri. Bole diye melompat dari seat depan ke seat belakang. Tak diam langsung

Mamaleesya said...

anis: memang rasa macam nak masuk marathon je mengejar diye :D

MamaEma said...

biar penat tapi rasa seronokkan

Mamaleesya said...

betul betul betul

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)