Wednesday, October 12, 2011

Berdua lebih baik tapi...(Part 2)

Sambungan dari entri ini.



Masuk je dalam KLCC tu tempat pertama yang we olz tuju adalah Isetan, ada sales baju bebudak. Blink-blink dah mata mama tapi...


Aleesya lagi laju dari mama. TENGOK.



Dalam proses mengepow mama Barney sekor




dan lagi




Dah pegang rabbit dengan sling bag shasha satu



Merajuk mama tak belikan beg shasha tu, hampir nak nangez  guling-guling tapi mama dukung diye cepat-cepat *kaver line hehe*. Bukan mama takmo belikan beg shasha tu tapi kat pasar malam baru 10 hengget tapi kat situ almost 39 hengget *tu laa sape suruh bawak anak jalan tempat gitu, amekaw*. Mama taknaklah ajar diye selalu belikan barang mahal, belajar hidup susah yea yayang yea. Mama dulu mana ada beg shasha ke shashu ke, beg cap hayam aje okeh.



Belum abes lagi citer kat Isetan, masa Aleesya nangez-nangez tu ada pulak Happy Hour Barbie, payung ngan topi memang murah...tapi disebabkan Aleesya moody apa pun tak dapat beli. Diye nak spek hitam Pooh lepas tu, tapi mama kata kat diye haritu kan dah beli spek Barbie. Nasib baek pastu diye diam.



Pengajarannya kalo bawak anak tempat ada menan kena bawak duhet 2-3 guni baru cukup sebab kalo bole satu mall tu diye nak beli. Adoyai pangai sapeee la tuu :). Mama-mama sume tau la kannn, rege barang menan kan mahal, barang-barang budak ni sume boleh dikatakan mahal lah. Kasut mak budak baru 10 hengget kasut derang 50 hengget, dah la tu kecik cinonet je kan. Tapi sayang punye pasal, beli juga la. Tapi tak bole selalu okey yayang *ingat pesan mama tadi BELAJAR HIDUP SUSAH*.



Then, we olz kuar dari situ pegi cari mamam. Mama kenyang lagi sebab masa kat umah dah mamam bihun sup. So Aleesya aje la mamam bubur mekdi ngan air Lilo *Milo*.



Si budak muka bulat yang hepi dapat jenjalan



Aktiviti lepas mamam pulak


Aktiviti wajib tiap kali pegi mall adalah seperti gambar di atas


dan gambar di bawah



Dahaga eh anak mama ni
^_^




Tau takut naik ni bertiga orang ngan anak sape entah kat situ





Lepas satu kedai menan, ke dua kedai menan sume we olz masuk. Then apa jadi?



Fengsannnn



Turn mama pulak nak cari apa yang telah di plan. Cincin untuk ayah sempena arniberseri bulan depan *saja cari awal-awal senang nak tempah takut tak sempat siap*. Pusing punye pusing level 2 tu tak jumpa, pusing lagi sekali. Tak puas hati turun level 1 pulak. Nan ado jugak. Last-last mama dah tak larat nak cari, mama tanya je concierge counter tu. Gurl tu cakap, Baush K dah tutup kak. Grrrr...fenat je cari.


Cargas we olz balik. Dalam hati mama, memang lepas ni kalo jumpa je kat mana-mana kedai mama terus rembat. Dah nak patah kaki mama rasa, bukan fenat cari cincin punye pasal...tapi fenat meronggeng ngan Aleesya + mengejar diye. Berdua lebih baik tapi...kalo selalu fengsan. Bersyukur ayah selalu ada, macamana lah keadaan mama-mama yang somi derang keje jauh *memang supermak betul*.


Kisah mencari cincin arnibeseri kita citer kat entri lain eh.


 

Besh jugak naik changginton ni mama
Lenkali nak naik lagi yea mama





Photobucket

14 comments:

Salina@IbuAqil said...

Al0lolollo comelnya.. Fengsan kepenatan le tu.. :)

Mamaleesya said...

aah fenat teramat, macam nak tercabut kaki. Diye je syiok sebab kekadang mama dukung

Mamamya said...

akak klu baba dia org x de mmg x kuar ke mana2...bayangkan la klu 2 org kakak2 tu akak nak kejar + tolak stroller firas...huishhh....mmg 'tercabut' lah kaki...huuuu...

tp disebabkan baba dia org mmg selalu OS...sesekali bila t'paksa mmg kene jd 'superduper MAK'!! huuuu

kakchik@ella said...

alalalala .. comelnya dia. meh sini nak peluk cium sikit.

Mamaleesya said...

mamamya: tu la, kalo sorang pun dah letih, kalo 2 lagi la. Takut sorang pegi ke lain je nanti hehe.

tapi kalo selalu OS nak taknak kena kuar gak kan. Kalo tak buhsan juga derang

Mamaleesya said...

kak ella: ma aceh...nanti aleesya datang umah auntie bole polok syiom eh ^_^

MaSLiNa said...

kedai menan mmg paling ditakuti oleh para ibu bapa.. kita siap pakai 'askar peninjau' kalo pi shopping mall.. siapa askar peninjau tu? saya la.. hahaha.. tinjau2 dulu kot2 kat depan tu ada kedai menan, so kami akan sepantas kilat cari 'detour'.. lebih baik dari terpaksa bertungkus-lumus nak handle dua bujang berguling-guling kat tempat awam ni.. hehehe

Mamaleesya said...

kihkih kelakar kalo bawak bebudak g sesopeng ni. Kena jenguk2 dulu tempat2 menan terdekat.

Bkn kat mall je, kat pasar malam ke, psr ramadhan pun sama. Ada je jual belon la, anak patung la, bola la. Hehe kalo bawak duhet lebih takpe, ni bawak cukup2 je hehe.

Tu la...anak dara berguling-guling lagi la tak bole nak kaver hehe

kayrul-shah said...

budak2 kecik memang macam tue..abis semua menan nak dibelinya...

plak tue kat mallkan banyak gak mainan yg masuk duit tue, abis la setiap mainan tue nak dicuba...

Mamaleesya said...

kayrul: betul3x...dah beli nanti bukan main sangat pun. Periuk mama yang betul2 tu yang dia minat jugak buat masak2.

Yg tu memang kopak duit syiling. Tambah tiap level ada pulak tu, berejam nak duduk situ. Mama bior dia duduk je tak letak duhet pun hehe

MamaEma said...

KLCC punya tempat hugh class..harganya pun tak boleh tahan tu..yea baik ajar benda yg murah2 untuk anak..biar dia belajar bersederhana

Mamaleesya said...

mamaema: tu la, tempat high class bukan tempat mama. Bersederhana yang terbaik untuk diye. Bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian. Esok-esok dah senang nak beli apa pun beli lah ye tak :)

anisalya said...

ank2 sy pn sm. mst nk naik jgk kete ke ape2 la mainan yg kene msk syiling 50sen 2-3 keping tu...

Mamaleesya said...

anis: memang compulsary kan mende tu kat dorang...kalo kuar kene bawak duit syiling banyak2. Tapi ada gak car yang suke telan duhet, duhet doposen taknak, nak lima posen je

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)