Monday, October 31, 2011

Hari-hari adalah festival

Cewah tittle kemain lagi.


Haritu mama dan Aleesya ke sopeng mall baru buka kat Danau Kota tu. KL Festival City. Mama pestime pegi ngan Aleesya wiken 2 minggu lepas.



Okeh banyak gambar kali ni coz kumpul dari wiken 2 minggu lepas. Berapa lama daaa tak hapdate belog. Mood menghapdate ke kutub utara, kutub selatan :P



Bersiap sedia nak ke festival




Dah macam boboi dah rupe diye




Masyammm je muka tu
Takde mood, nantok baru lepas mandi bawak gi jalan



Moncong lagi?




Seoul Garden
Tak pasti halal ke tak sebab mama tengok takde pun logo halal




Masuk Parkson pulak
Tak abes-abes lagi dengan Shasha diye tu




Berehat sebentar
Kita minum duluuu
Sila buat macam rumah sendiri

Tantek jugak cadar Hello Kitty ni
Cadangan makeover bilik Aleesya pun ok gak ni



Seronok berlarian
Yang tak seronoknya mama yang kena kejar




Okeh di bawah ni pulak gambar we olz bertigaan pegi KL Festival City kelmarin
Dah nak totop dah masa tu



Dapat main car lagi
Weeeee!


Tempat beli token guna machine
Ada lebih 7 hengget lagi token sebab ayah beli token 10 hengget
Esok lusa bole main lagi kan yayang
Mama simpan token tu



Naik dinasour pulak
Tak banyak pilihan mainan kat situ, maklumlah baru open




Eh eh, pandai ke tu bawak kapal selam?





Sedang panggil ayah ajak naik sama




Sape lalu sini, Aleesya cedok eh



Pendapat mama tentang sopeng mall baru ni? Besh. Sebab dekat ngan umah, macam-macam ada tapayah pegi Sogo, The Curve atau sopeng mall yang jauh dari umah. Bagi mama yang suka sopeng dan cuci mata ni sume sopeng mall besh ^_^


Photobucket

14 comments:

kakchik@ella said...

Eh .. Kak Rosnah Ahad semalam pun ke Festival City gak tau mar. tak terjumpa ke?

Mamaleesya said...

oh ye ke hehe. Tak jumpa sebab mar pegi dah nak tutup dah pukul 10.00malam

Salina@IbuAqil said...

amboi!! seronoknya dia jenjalan.. :D

Mamaleesya said...

harus seronok...sebab weekdays tak merasa berjalan hehe

Fitri Senin said...

haahla..nama shopping mall cm gempaq gitew

kayrul-shah said...

pernah lalu kat situ, masa tue belum bukak lagi...nie yang tak sabar nak terjah nie..hehehe

Mamaleesya said...

fit: haha tu laa...ingatkan untuk buat festival, rupenya nama sopeng mall tu

Mamaleesya said...

kayrul: sekarang pun tak siap lagi kayrul, tapi derang bukak juga. Cinema kat atas under construction lagi

Cho Zila said...

dekat ngan rumah nenek husband kena pergi gak ni... belum sampai lagi kalau balik sana nanti mesti singgah dekat ngat dah...

Mamaleesya said...

zila: singgah jangan tak singgah. Parking susah sket situ, jem sebab ramai yang serbu

MamaEma said...

bestnya pergi berjalan-jalan

Mamaleesya said...

sangat besh! hehe

anisalya said...

okay... mama dah ada tmpt shopping baru ye? hahaha... comel je aleesya pakai specs. anak2 sy suka la naik benda alah tu. mmg takkan puas punya kalau main kejap2 je.

Mamaleesya said...

anis: aah tmpt sopeng baru + tempat cuci mata + cuci poket hehe.

Aleesya suke pakai spek tu. Tau pulak diye bila masuk car je terus bukak. Time panas diye nak pakai.

Mende alah tu kalo mama budak pun mama nak naik haha

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)