Friday, October 21, 2011

Jalan-jalan sambil teman BFF survey handphone baru

Hari Jumaat biasanya rehat lama sket dalam 2jam 45minit so, time to cuci mata sambil JJCM dengan BFF mama. We olz pegi carrefour je coz BFF mama nak survey handphone baru.


Dia nak cari henpon yang ada keypad *takmo touch screen* dan bole buat video calling. Booth pertama yang we olz pegi tu okay jugak harga diye. Memula we olz tengok henpon Samsung. Tapi the problem is, BFF mama tak suka henpon touch screen. Samsung boleh dikatakan banyak keluarkan model touch screen.



Picture credited to Google

Samsung Galaxy SII
Ni model paling ngetop kan
RM1,700.00
Memang tip top
Reject becoz touch screen



Pastu dia keluarkan 2-3 bijik lagi model Samsung dan Blackberry:-

1. Samsung Ace - OK, tapi tak bole video call (RM799.00)

2. Samsung Galaxy S - OK juga, tapi mahal gak (RM1,399.00) (AP)

3. Samsung Galaxy S Plus - OK,  Original by Samsung (RM1,299.00)

4. Blackberry Bold 3 - Qwerty kecik sangat susah nak taip sms + takde video call (RM1,300++)

5. Blackberry Bold 4 - Mahal banget + takde video call (RM2,200.00)



Tiga atau empat booth juga we olz pegi. Harga lebih kurang je. Tapi susah juga nak cari yang keypad dan bole video call. Kebanyakannya Nokia jez. Okey next time sambung survey lagi BFF mama kata.


We olz sempat masuk Wah Chan jap. Survey harga emas pulak, sekarang harga emas segram RM189. Mahal lagi kan?


Dah pukul 2.15ptg rupenye. We olz gi mamam jap kat Restoran Rasamas. Mama dan BFF mama sehati sejiwa mamam Chop Ayam Panggang. Makan punye makan tengok-tengok dah pukul 2.45ptg. Lambat sudah. Rushing balik opis, sampai opis pukul 3.15ptg. Bos pandang je ^_^



Okie camat berhujung minggu. Musim hujan sekarang ni kan, jaga anak leklok.






Photobucket

6 comments:

Fitri Senin said...

Kt opis sy bos kdg2 lg lmbt msk dr ank buah tp bos ok janji xde kerje urgent

Mamaleesya said...

Haha lagi besh camtu. Bole meronggeng sopeng lelama. Boss mama pun ok. Diye tak marah pun sebab kitorang selalu datang cepat, kadang2 je terlajak masuk lambat time hari jumaat.

Mamamya said...

akak pun sbnrnya x suka guna touch screen tp x der pilihan sbb en.suami da belikan...terima je lah kan... ;)

Mamaleesya said...

Tu la kak, kalau dah hubby hadiahkan jadi suke je. Tapi memang touch screen ni susah sket mula2 guna. Dah lama2 biasa

kayrul-shah said...

cuci mata sakan la tengok macam2 hp..harga emas makin lama makin mahal, mampu tengok je la

Mamaleesya said...

kayrul: aah teman kawan je survey harga phone. Harga emas memang mahal banget. Tak sanggup nak beli. Nak jual okey la kot time mahal ni hehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)