Monday, October 17, 2011

SALE!!! situ sana sini

Semalam lepas antar ayah Aleesya ke U.M, mama ngan Aleesya seperti biasa mesti nak pegi berjimba berduaan. Kebetulan lalu kat situ ternampak Sogo dari jauh. Lyn *my niece* kata ada warehouse sale, nak pegi ke tak eh? Takpela try pegi tengok, kalo sekali round tak dapat parking balik aje lah. Turun je basement parking macam tau-tau je apa dalam hati mama ni, parking B3 manyakkkk kosong. Bersedia mengosongkan poket purse jap lagi.


Sogo buat SALE masa gaji tinggal nyawa-nyawa fish...grrrrr. Ce buat masa ujung-ujung bulan kan besh. Tapi ada gak bagusnya, kalo buat masa gaji lagi banyak duhet abes kan. Orang femfuan biasa laaa hiks.


Sampai je we olz terus naik lif. Lyn cakap kat tingkat 7, tapi mama tengok ramai banget orang turun kat tingkat 6 ni. We olz pun folo aje la. Tak ramai sangat orang macam selalu siap himpit-himpit *maybe tak ramai yang tau kot kat atas ni ada sale*.


Okies layan gambar sambil bercerita eh.


See...
Warehouse clearance sale up to 80% okeh

Department ni ada jual segala mak nenek langsir, cadar biasa + cadar peranten, bolster, pillow & towel
Seme seshantekk, tapi tak sempat rembat sebab Aleesya berlarian
Risau mama takut diye hilang celah cadar, siap tawaf 3-4kali mengejar diye

Takpe kat Jusco pun ada anniversary sale 70% sampai end of this month
Nanti bole skodeng sesorang tak bawak Aleesya




Aleesya tetiba nak naik stroller display kat situ, pastu takmo turun-turun
Mama terpaksa tolak diye, ala-ala macam nak beli stroller tu
Bagus gak tak fenat mama nak kejar diye




Ni pulak bahagian dalam
Memacam adaaa
Pinggan mangkuk, kuali, sport shoes, baju baby, toys, food, pempes, barang letrik, etc
Memacam brand ada, dan harga murah-murah




Mama snap pixca ni dari atas stage
Kat atas stage tu ada baju baby
Mama pun skodeng tengok
Aleesya behaved je dok bawah bila dapat num Vitagen




Okey ni pulak Dept baju bajan kids, mens & women
Baju budak memacam brand ada
Diesel, Poney, Hello Kitty, Miki, Soda, Kiko, Kiki Lala, etc
Beg Shasha pun ada *nasib baik seme beg sekolah yang besar-besar tu, so Aleesya takmo*
Nak pitam mama tengok sebab semenye murah-murah
Top Aleesya harga 10 hengget pun adee




Department ni lepaking paling lama *sampai Aleesya naik buhsan*
Sempat tergolek dari stroller lagi sebab berdiri dalam tu

Mama sempat juga rembat untuk ayah. Tiap kali sesopeng mesti tingat kat ayah Aleesya.




Department ni femfuan suke
Ada handbag, shoes, perfume dan 'sotong kering' :D

Kasut Vincci dan Sachs murah-murah
10 hengget ke atas
Mama tak beli pape kat department ni




Patah balik ke dept home furnishing sebab kejar Aleesya
Dah nantok tapi tetap aktif



We olz dah fenat, dan kelaparan.
3 jam kat situ mana tak lapar huhu.
Sempat beli serba sedikit barang-barang keperluan biasa je.
Selebihnya untuk Aleesya tershayang.




Hasil rembatan untuk Aleesya.
2 top Miki, 1 top Snails dan 2 pants Poney  

*Jangan kata ai show off pula yea publish gambor ni. Takde maknanya nak show off beli baju budak, seme orang mampu beli time sale ni murah giler okeh*
Memori ni untuk tatapan Aleesya bila dah besar sok, tengok kehepian mamanya bersopeng untuk diye ajee.




Balik je our home sweet home, Aleesya duduk setempat je time makan tak macam selalu siap kena kejar.
Mamam satu mangkuk bubur Mekdi tu abes kat diye sorang je.
Lepas mamam, mandi...titon.



Okey selesai sudah ceritera sopeng minggu lepas.
Daaa.



14 comments:

RoslanPutra said...

best leh shopping..

sarah mohamad said...

rambang mata dibuatnya, tapi nasib baik tak pergi hehehe

Mamaleesya said...

roslan: memang beshhh

Mamaleesya said...

sarah: tu laa...rasa seme nak beli. Itu pun lepas dah ambik kira bajet, letak balik hehe

ummi nia said...

fuhhh..arapkan umah jauh jer..kalo x konpem sy pegi jgk..puas hati membeli kat sogo..murah smp naik rambang mata nk memilih

Mamaleesya said...

ummi nia: haha tu laa...baru tengok gambar je tu. Belum tengok real mau tak fengsan o_O

Fitri Senin said...

Mmg SOGO tu xpernah tak sale!! Bila sale mmg rasa nak fengsan tgk harga. I tggu JJ anniversarry sale plak la

kakchik@ella said...

Kak ella dah lama tak sopink kat sogo sejak 2, 3 org ckp kat kak ella diaorg ada tipu sikit hrga.

Mamaleesya said...

Fit: tu laa fit ntah bila diye tak sale eh. Tetiap bulan ada sale hehe.

Mamaleesya said...

kak ella: anak buah mar 2 orang keje kat sogo kak ella. Derang cakap memang ada setengah brand tu die tipu tapi tak sume.

Tapi yang semalam tu mmg sale giler-giler. Kalo pegi outlet memang tak dapat harga tu. Maybe stok dah lama sangat nak perabihkan.

MamaEma said...

sale memanjang kan...bila last sale ni..esok gomen dah gaji..hehehe

kayrul-shah said...

mujur la tengah bulan..kalau tak kompem dah abis shopping kat situ...hehehhe

Mamaleesya said...

mamaema: aah tu la. Last ahad lepas, mama tau pun sebab anak buah keje situ, kalo tak kompon tak tau ada sale hehe

Mamaleesya said...

kayrul: kannnn...kalo dah gaji memang mama pun pikir 800x nak pegi sebab mesti ramaaiiii gile

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)