Friday, October 14, 2011

Shopping dan berbelog aktiviti yang tak dapat dipisahkan

Bila banyak je idea nak taip entri, mood takde...bila mood ada nak taip entri, idea pulak takde. Point-point sume ada nak tulih, tapi berterabur pala otak ni. Tatau la. Nak kata PMS belum masanya lagi. Adehhh...mama memikirkan tentang ISO ni. Banyak mende lagi tak setel. Dah tu sekarang ni fenin lah fenin lah.


Never mind, sume tu bole cari jalan penyelesaiannya. Now kena berterapi minda, firstly mama pegi bersopeng je lah. Tadi mama pegi Metrojaya *sengsorang je*, coz jiwa tengah kacau banyak pikir ni elok jenjalan solo molo aje. Sampai-sampai je mama pegi soru dulu, lapar la pulak sebab pagi tu makan bubur nasik je. Mama makan kat Marry Brown aje sebab tade pilihan lain, kedai makan lain non-halal. Not bad jugak ayam goweng kat situ.



Pastu mama pegi Metrojaya belek-belek cadar, hmmm nice jugak. Tapi sabar dulu tak rembat lagi sebab my niece cakap kat Sogo ada warehouse sale start semalam sampai Ahad ni. Tengokla kalo rajin nak bersesak-sesak tu bole la pegi. Kalo tak beli ajelah kat sopeng mall terdekat. Patah kaki pulak pegi tempat ramai-ramai ni rasa nak pitam je.


Then mama pegi Reject Shop kat tingkat atas Metrojaya tu. Besh gak ada sale. Mama suke sopeng situ sebab murah, cantik, kain sejuk, banyak design baju. Bukannya reject apa pun kan, kekadang butang tercabut, kekadang terjahit dua kali gitu aje lah defect dia. Kalo pandai pilih, takde pun defect maybe design tu dah old season so derang masukkan kat Reject Shop. Pilih punya pilih, tengok-tengok dah pukul 2.30 p.m. Dah terlewat, lastly sempat sambar 2 helai baju tidur aje, baju Aleesya yang cumil pun tak sempat beli.


Terapi minda kedua dah tentu-tentu lah berbelog. Tempat meluah perasaan walaupun tak semuanya. Kadang-kadang ada yang perlu disimpan untuk diri sendiri. Belog ni memang banyak kisah familia, kisah Aleesya, kisah personal gitulah. Sape yang memang suke baca memang akan folo baca, sape yang tak suka tu maybe akan cakap asyik-asyik citer pasal anak, pasal asben, pasal famili, takde citer lain ke? Hmmm memang takde cite lain sebabnye belog ni belog peribadi yang berkisarkan kisah mama dan familia sehari-hari. Jika nak cari info pasal kete ke, gadget ke, citer retis ke, silalah ke belog berkenaan. Dan kalo tak suke baca belog mama ni silalah klik kat button X sebelah atas kanan itu yea.



Now, meh mama tempek wajah kesayangan mama sebagai penutup citer.




Aleesya's new hairstyle
Mama yang potong rambut diye ni
Nasib baik diye reti dok dendiam
Mama potong rambut depan je, rambut belakang nak biarkan panjang



Okie dokie, masa dah time.

Selamat berwiken sume. 
Sayangilah familia anda kerana merekalah yang selalu ada di waktu susah atau senang.


Photobucket

10 comments:

Salina@IbuAqil said...

Betul tu mama.. Kekadang tepek je muka model cilik kita mst mood & idea dtg mencurah2! ;)

anisalya said...

bulat je mata aleesya. dh lama tak me metrojaya tu. mmg seronok jgk ke reject shop. tak shopping br shopping mata pun jdk la.

Nora Shahaira said...

pandai mama aleesya ni bersakan sorang2..kalo akak nora macam org tak betul rasanya berjalan sengsorang..hahah..kesian nye kat aku ni..

Nur a.k.a admansyah said...

Besttt... saper x suke shopink! tp kene tgk `poket sebend' lahhh hahaha

Cute Alisya new hair style! Caya-lahhh

Mamamya said...

sama lah kita....kdg2 masa x on lappy..wahhh...mcm2 nak share kat blog...tp bila da mengadap lappy tu...mcm x tau pulak nk mula citer dr mana...blurrr plak jadinya....tu yg kdg2 upload jer gmbr n simpan dlm draft...bila rasa jiwa tenang baru buat... :)

Mamaleesya said...

salina: aah kenapa eh...anakku ilhamku kot :)

Mamaleesya said...

anis: bulat tiap kali tengok kamera. Btul, sopeng mata kat fesbuk pun okey jugee

Mamaleesya said...

nur: kannn, sopeng besh. Kena tengok time, tempat dan promosi.

hehe ma aceh auntie

Mamaleesya said...

mamamya: kekadang mama pun sama, bukak je blogger terus blank. Tapi kalau ada gambar senang sket nak ingat balik cerita-cerita yang dah berlaku.

Mamaleesya said...

akak nora: sekali sekala mar suke jalan sesorang sebab lagi senang nak memilih lama-lama hehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)