Tuesday, November 1, 2011

Engkaulah mustika, kasih dan cintaku hanyalah untukmu

Tajukkk...sebenarnya mama tengah dengar lagu WOW. Buat tajuk ajelah lirik lagu tu ekeke.


Baru sempat belogkan aktiviti Aleesya pada hari Sabtu 2 minggu lepas di our mini home. Aleesya bangun pagi-pagi terus cari bakul menan diye. Taburkan sume menan, dan enjoyyy!


Baca buku
Tapi bermuka kelat




Main tennis pulak
Muka menten masyam




Dah pandai main
Kenalah kemas balik

Nak tengok mama jadi resaksa gorgom boleh ajeee
Sila biarkan berselerak





Dah siap kemas menan, baru bole kuar jenjalan ukur mall
We olz pegi Courts Ukay Boulevard je


Suke tengok lampu kelip-kelip tu




Ayah pulak tengah skodeng microwave baru
Microwave kat umah baru je terbakar






Mama toleh belakang tengok Aleesya hilang
Aikk?


Cakk!!!




Si budak rambut ketak buat muka blur cari ayah kesayangan
Anak ayah betul




Balik dari Courts Ukay Boulevard
Ayah & mama bawa puteri we olz ke kinik
Ambik ubat selsema sebab Aleesya baru ada tanda-tanda selsema
Bagi diye makan ubat awal-awal sebelum makin teruk


Ok cukup setakat harini
Bye



Photobucket

12 comments:

Mamamya said...

huhuu..akak selalu juga jd tarzan n raksasa klu anak2 x kemas balik menan dia org... :)

Fitri Senin said...

pandai kemas..bagusla awak ni!!!

Salina@IbuAqil said...

amboi!! main sambil gantung HP anak dara ni.. hik3!!! ;D

anisalya said...

sama la mcm anak2. selalunya lepas main sy mtk dia orang tlg simpan semula mainan. kalau dgn abahnya, mmg smp kesudah mainan kat situ je. huhuhu..

Mamaleesya said...

mamya: haha...rasanya sume mama-mama gitu kalo tak kemas menan :D

Mamaleesya said...

fit: kena bersuruh baru kemas tu. Kalo tak diye wat tatau je

Mamaleesya said...

salina: henpon kena bawak selalu, nak tunggu tok diye call hehe

Mamaleesya said...

anisalya: tu laa...aleesya kalo ngan ayah diye, goyang kaki diye. Ayah diye yang tolong kemas :)

kayrul-shah said...

good girl..dah pandai kecah, pandai plak mengemasnya..hehehehe

Mamaleesya said...

kayrul: hopefully sampai ke besar bawa attitude gitu. Anak dara kena rajin sket hehe

♥ Elin ♥ said...

elin nak beli buku untuk amani mcm aleesya tuh..
tp x tau mcm mana view buku tuh..nnti blh x email kan mcm mana rupa dlm buku tuh?

tq yer ;)

Mamaleesya said...

elin kalau suke buku-buku camtu bole beli yg preloved punye tau. Mama banyak beli menan diye yang preloved coz bebudak kejap je mainnya. Lagipun yang preloved ni dapat beli yg branded dengan harga berpatutan.

Elin tengok blog ni.

http://juaimurah.blogspot.com

Ok nanti mama amek gambar pastu emelkan gambar buku tu eh :)

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)