Monday, November 14, 2011

GPS @ Guna Pun Sesat

Semalam kan ada kenduri kawen kat Bandar Mahkota Cheras tu. Ayah ngan mama memang jalan-jalan kat Cheras ni failed sket. Cheras kan luas, memang sesat pun. Tambah pulak hujan lebat sampai tak nampak jalan, dan air pun naik sket kat bahagian tepi jalan. So, we olz pun tengok direction kat GPS lah. Search Jusco Bandar Mahkota Cheras, sekali dia bagi Jusco juga. Ingatkan betul, we olz folo je la anak panah die tu. Pusing 8 kali pun tak jumpa umah pengantin. Laaa rupenye Jusco Cheras Selatan. Boleh perasan pun sebab tanya ada sorang chinese lalu kat tepi kete.


Ces! Memang GPS ni maksud diye GUNA PUN SESAT.


Photobucket

4 comments:

anisalya said...

hahaha... sabar je la.

Mamaleesya said...

tu laaaa...haha, sengal kan?

MaSLiNa said...

Mar, tak pelik kalo korang sesat guna GPS tu.. kdg² better baca signboard je.. kita pun SELALU SANGAT sesat kalo guna GPS sorang² dlm kete.. nak drive lagi.. nak dengar lagu lagi, nak dengar arahan GPS lagi.. last skali sesat juga daaa.. kalo naik kete dgn En. Suami takpe.. kita baca GPS then asisst En. Suami ikut jln mana.. mcm si penterjemah pun ada... hehehe

Mamaleesya said...

tu laa...kena 2 orang baru okey. tu pun sesat juga hehe. Sebab GPS tu baca tempat yang terdekat die dapat detect. Mau tak sesat

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)