Monday, November 21, 2011

Jalan-jalan cari idea dekorasi bilik Aleesya

Ni yang mama malas bila lama tak berbelog ni. Bila nak mula berbelog balik, berejam depan pc, idea tak mai. Okeh kita layan gambar ajelah yea. Gambar ni mama amek kat Ikea semalam. Tengah cari idea decorate bilik Aleesya, tapi ya ampunnn...dalam bilik Aleesya banyak nau barang-barang yang nak kena buang. Nak kena sort dulu apa yang tanak pakai lagi. Rumah we olz kan mini je, makanya tak bole nak simpan-simpan barang. Kalo tak jual kat mudah, terpaksa la say good bye je walaupun masih sayang.



Dunia kecil kanak-kanak
Meja makan pun syomel
^__^




Okey jom kita tengok pulak contoh dekorasi untuk bilik si syomel pulak ye
Memang sangat kiut, macam bilik 7 orang kerdil dalam citer Snow White ;)



Sape kata kalo anak gegurl kena beli sume pinky je
Tengok
Kombinasi kaler blue, green dan pink jadi sangat menarik kan
Memang suke sangat dengan Mammut Series ni




Almari dan set meja kerusi kaler pink
Siap ada daun keladi lagi





Eceh...eceh...
Gaya ala-ala kena soal siasat dengan pegawai polis je :P





Ni bilik lain pulak
Tantek juga kaler putih sume
Tapi mama lagi suke design mammut series tadi sebab kalerful



 Kabinet syomel




Walaupun bilik ni sempit
Tapi kalau kena gaya, macam-macam perabot bole letak




Ni bahagian sudut bilik yang sama
Ada white board dan kerusi malas syomel
Sangat kiut, sampai harini teringat lagi kerusi ni
Tapi ayah tak bagi beli :'(




Bilik ni pun nice juga
Nak jimat ruang bole guna katil 2 tingkat
Satu bilik bole tido 4 orang kids



Mama dapat snap pixca di atas pun sebab Aleesya leka main slide ni
Sampai taknak balik okeh





Abes cuci-cuci mata we olz pegi mamam-mamam, pastu together-gether hantar ayah pegi kelas
Ayah tuang kelas, masuk kelas setengah hari je.
Tiap-tiap minggu muka wanted :D



Photobucket

4 comments:

Mamamya said...

akak t'ingin nak IKEA tp blm kesampaian lagi....

Mamaleesya said...

mamamya: Takpe, cuci mata kat blog ikea pun ok juga kak :)

MamaEma said...

wah, cantik semua...tak pernah ke sana lagi ni

model pakaian muslim wanita said...

wow great post thanks.

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)