Tuesday, November 15, 2011

Hadiah dari hati

Sempena anniversary harini, mama beri pressie simple tapi sangat bermakna untuk sahabat, kekasih dan teman hidup mama. Ni hadiah dari hati mama untuk ayah tau. Cincin tu mama dah tempah lama, tapi baru 3 hari lepas siap. Sampai 3 kali kena resize okeh. Tiap kali lepas resize, mama kena pastikan ayah titon nyenyak untuk mama ngetest size cincin tu. Akhirnya,dapat juga merealisasikan impian mama nak bagi ayah cincin perak. Jangan marah tau ayah. Murah je hadiah mama ni. Yang penting ikhlas kan? Cincin ni mama tempah dengan anak kita Aleesya. Haritu pegi KLCC macam nak fengsan berdua tu sebab nak cari cincin ayah la. Last-last beli kat kedai kat kawasan umah kita je. Dekat bahagian luar tu mama buat engraving nama ayah, bahagian dalam pula mama tulis 'Ever thine, ever mine'. Simbolik sket hehe. Miniature tu pulak mama beli tadi, kebetulan ada jual kat mall dekat ngan opis mama. Ayah kan suka perfume tu *mama pun sama, suka bau ni*. Nak beli yang botol besar maklumla dah tengah bulan ni kan hehe,sape suh kawen tengah bulan kan :-P. Mama beli miniature tu dapat free vials. Oklah, harap ayah suke yea. Hadiah simple dimple dari mama. Nak ucapan jiwang-jiwang, tepat pukul 12 malam tadi kan ayah dah baca kat belog. Hopefully, our familia sentiasa berada di bawah lindungan Allah dan diberkati. Oh lupa pulak, hadiah tambahan yang tiap-tiap tahun akan ada, dah tentu-tentu puteri kita, Syahirah Aleesya. Happy anniversary sayang.


Published with Blogger-droid v2.0.1

11 comments:

Mamamya said...

ALHAMDULILLAH...hadiah penuh makna ni..ssh payah mama n aleesya cari.. :)

Mamaleesya said...

hehe tu la, bila dapat sangat puas hati. Bila ayah Aleesya pakai sangat likeyyy :)

MaSLiNa said...

happy anniversary.. semoga kalian kekal bahagia sampai syurga :)

Mamaleesya said...

tenkiu mas, insyaAllah semoga termakbul doa :)

anisalya said...

tgk reaksi suami mmg seronok kan? selalu bg baju je. nxt year dh ada plan nak bg apa? hehehe...

Rozita said...

err.. mama nak tanya sikit lelaki boleh pakai perak ke?

Mamaleesya said...

anisalya: respon asben selalunya die buat selambanya, sebenarnya tak bole sorok muka berseri-seri dia tu heheh. Buat2 cool la kan hehe. Next tak tau lagi kena search lagi nak bagi ape ngeee

Mamaleesya said...

rozita: wslm rozita. Lelaki bole pakai perak. Sunnah Nabi. Emas putih ngan suasa lelaki tak boleh pakai. Sebab emas putih dan suasa ada sedikit logam emas :)

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!! Mst tdo mlm ayah tersenyum simpul nih.. Hik3!!!

MamaEma said...

boleh tak terjaga suami mamaleesya yer...

Mamaleesya said...

salina: hehe tu la. Tido senyum macam P. Ramlee ;)

Mamaema: tak terjaga atau pun dia saja-saja buat tido hehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)