Monday, December 5, 2011

Hantaran hati...Reuse & recyle

Lama betul mama tak berblogging. Bercuti-cuti belog sementara. Apa sebabnya bercuti tu jom kita layankan picture di bawah.



Bekas pot pouri




Bekas cincin




Bakul buah



What? Aleesya nak bertunang? No. no. no. My niece yang nak bertunang 17.12.11 ni *sempena date bufday dia juga*. Mama tolong buatkan hantaran ni guna barang-barang recyle juga. Bunga-bunga tu bunga yang mama guna masa bagi hantaran kawen kat ayah Aleesya. Tiga tahun dah umo bunga tu tapi masih elok lagi sebab simpan dalam kotak.


Mama cuma buatkan tapak hantaran dan bakul tu je. Hehe senang je dalam 2 jam dah siap, sape-sape pun bole buat :D. Pastu bekas potpouri dengan bekas cincin tu my niece beli kat Sayang You. Beli yang jenis tu senang, tapayah hias reben-reben bagai.


Bakul buah tu pulak, bakul yang ayah Aleesya bagi mama masa kawen. Mama tukarkan reben dan bunganya. Bunga asal warna merah putih *tema ayah bagi masa kawen*. Senang banget kejenya, letak manik-manik sket dah siap.


Alas dulang hantaran pulak combination alas dulang ayah dengan alas dulang mama. Alas dulang mama dulu pelapik dalam kaler ijo pucuk banana.


Lagi 4 hantaran adalah sirih junjung *my niece buat sendiri coz mama tak reti buat*, cupcakes *dah tempah online* tema bunga dan rama-rama warna biru, putih dan silver, apam polkadot warna biru putih mama dah tempah kat kawan mama dan lagi satu cekelat. Hantaran makanan tu dekat-dekat nak hari langsung baru ambik. Tinggal letak bunga yang seragam macam kat atas tu je.


Senang kan, guna je balik barang apa yang ada. Jimat. Lagipun barang-barang tu seme kalo tak guna balik mama nak buat ape eh? Nanti lama-lama rosak juga.


Untuk Rozalyn, Selamat Bertunang in advance dari Cu sefamili.



Photobucket

No comments:

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)