Tuesday, January 3, 2012

TV sayanggg, kenapa la you nak rosak time New Year ni?

Agak-agak apa cer New Year bila dah baca tajuk tu :D



Tengok!



Layan Upin & Ipin kat lappy aje lah yayang
Apa nak buat, sehari sebelum New Year TV kesayangan Aleesya dah sampai masanya
TV tu pun dah berusia 15 tahun pun

Pixca ni mama amek 15 menit selepas we olz berdua tengok bunga api
Tengok kat belakang umah aje
Ayah pulak layan game kat lappy *balas dendam baru abes exam*



Untuk menghilangkan keboringan Aleesya, *ekceli mama ngan ayah yang boring lebih bila takde kotak penghibur a.k.a TV*. We olz bawa Aleesya jenjalan ke Damansara. Ingatkan nak pegi usha TV kat Courts Mammoth Damansara *umakaih punye la jauh serbey*. Rupanya Courts Mammoth Damansara yang besau tu dah totop. Ces! buang karan je pegi jauh-jauh.

We olz pegi mamam kat Mekdi Damansara je la. Kebetulan Mekdi closed section atas selepas we olz naik. So, we olz bertiga je la yang ada kat atas tu. Sonok la Aleesya dapat main kat playground situ sensorang.



Weeee!!!



Happy hour wif familia



Okeh, kita sambung balik bab TV yang rosak tu. At last ayah Aleesya order gak TV baru untuk Aleesya tersayang, sebab dah tak larat dengar dia dok mengomel TV...TV...TV... tiap pagi lepas celik mata. Adoyaiii...anak mama memang minat betul tengok TV. Lebih-lebih lagi citer kat Babytv tu sume dia dah hafal dah skrip dia. Paling dia suke citer Cuddlies pukul 6.25 petang sementara nak tunggu Nada Cinta start mama pun layan. Hehehe kelakar gak kartun tu. Yang paling dia suka watak paling nakal dalam citer tu Tickles. Patut la time mama masak, die asyik cakap tikus...tikus...rupenye kartun tu :D.



Harini bole la Aleesya layan kartun Tickles agi



TV lama tu mama memang sayang sangat sebab pemberian arwah ayah. Dari mama sekolah lagi TV tu dah ada. Tengahari tadi TV baru dah sampai. Kira oklah, beli yang murah-murah aje Samsung tengah sale murah...takde maknanya nak beli SMART TV Samsung kalo tak guna sangat kan. Asteruk beyoung pun takde setakat pakai Asteruk beold je *Unifi pun nan ado* nak watpe smart TV kan hehehe.



Sukenyee diyeee



Selamat Tahun Baru sumeeee
^__^



Photobucket

4 comments:

MamaEma said...

diam jer dia tgk cerita upin ipin tu...

MaSLiNa said...

Lagak mcm dok kat cyber cafe tu.. Khusyuk betul.. kelas sungguh, Aleesya :)

Mamaleesya said...

Mamaema: citer peberet dia tu,800x tgk pun tak buhsan hehe

Mamaleesya said...

mas: cybercafe mama is the best hehehe

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)