Friday, February 3, 2012

Rosebel & Mazwan E-Day 14|01|12

E-day Rosebel & Mazwan ni dah lama berlangsung tapi baru harini sempat nak hapdate. Dah ingat-ingat lupa kejadian di hari kejadian :)


Okey, refresh balik dengan hapload gambar. Biarkan gambar bercerita.


Antara tetamu terawal yang hadir
Dari kiri Miriam, Auntie Maya *mummy Miriam*, yang belakang tu mama tak kenal,
Bel dan kak Jasmeen *mama Bel*
Miriam adalah sepupu Bel dan Auntie Maya *Auntie Bel sebelah daddy dia*



Tetamu tak ramai lagi, so amek gambar kat pelamin dulu

Inilah dia perantennya
Dulu kecik-kecik mama timang-timang dia
Sekarang dah jadi tunang orang pun
Cepat betul masa berlalu



Rozalyn & Rosebel
Adik dia Rozalyn dah bertunang awal lagi, mama dah citer kat entri ini.



Rosebel dan daddy nya
Sekali nak dapat menantu sampai 2 orang yea abang Mi ;)



Bel wif Miriam dan Auntie Maya
Masa kecik-kecik dulu, Miriam ni tersangatlah syomel
Sekarang ni dah jadi peguam muda yang sweet sangat
Malu-malu je bila Tok Aleesya tanya dia bila nak kawen hehe
Dia faham Malay tapi tak tau bertutur je



Sementara nak tunggu rombongan pihak lelaki sampai
we olz lepak dalam bilik sambil layan Aleesya dan hamster



Candid bakal tunang orang



Perbincangan sedang berlangsung
Aleesya bizi dengan hamster kat dalam bilik
Jadi bole la mama amek pixca banyak-banyak


Officially enggaged



Rupanya adat orang Kelantan, lelaki pun ada sarung cincin jugak
Rosebel masa tu tanya, "Bel ke kena sarung?"
We olz kan tak penah ada adat cenggitu
Hehe tergelak la sume orang Bel tanya soklan tu
Lastly mak mertua dia kata "Itu time kawen :)"

HAHA
Mana we olz tau
My brother in law yang kena sarungkan kat menantu dia



Intai kat dalam bilik, apa Aleesya buat sensorang
Main hamster lagi

2 minit je mama tak tengok dia, Aleesya dah bukak sangkar hamster.Terkeluar sume serbuk kayu tu dengan hamster sekor kat tangan dia. Nasib baik tak terlepas. Mama tak sempat amek pixca dah sebab takut terlepas hamster tu. Naya je orang tengah baca doa selamat nanti dok mengejar hamster pulak kekeke.



Bergambar lagi bersama bakal peranten
Si Puteri asyik tengok kakak dia hehe



Kak Jasmeen yang sedang berbadan 3
3 la kan, 1 ibu + 2 kembar = 3
Tengok tu peha kepci si Puteri, geget baru tau
Muka Puteri sama macam Bel masa baby



Hantaran dari pihak perempuan
Perfume, coklat, cincin, kemeja, wallet, buah, dulang kosong tu kek *ada dalam peti ais*



Hantaran dari pihak lelaki
Cincin, kain, perfume, set makeup, pot pouri



Aleesya enterprem lagi



Budak-budak memang cepat buhsan duduk kat tempat ramai orang
Sudu pun bole jadi toys derang


 
Baru ada gambar we olz
Dari awal bizi amek gambar peranten je


 
Dari kiri Rozalyn dan tunang Hafiz, Mazwan, Prakash, Rosebel, Abang Mie,
Kak Jasmeen, Puteri, Aleesya, ayah Aleesya, Mama
Bahagian depan Tok Aleesya dan Akma



Semoga bahagia ROSEBEL & MAZWAN


 
Photobucket

1 comment:

anisalya said...

dah mcm nak kawin pulak kan?

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)