Thursday, January 17, 2013

Ragam Aleesya bila dah ada adik

Fuh! Dapat rehat jap Rizq dah tido. Tapi sifu dia blom tido lagi, tengah main Lego. Semenjak Aleesya ada adik ni dia jadi lebih bertanggungjawab *ecewah bahasa buku tuuu*. Tapi kalau dah namanya kiddos mestila ada perasaan jeles jugak, walaupun kat adik sendiri. Bila mama tak layan dia je mula la touching. Tetiba je mata berair. Aleesya...Aleesya...apa-apa pun mama tetap akan lebihkan kamu jugak, sebab Aleesya kan buah hati mama dan ayah yang pertama. Aleesya tetap memberi kenangan dan pengalaman jadi parents buat kali pertama. Merasakan perasaan yang paling indah, ajaib dengan ciptaan Allah sejak kamu berada dalam rahim mama lagi. Mama akui, sejak ada adik baby mama selalu marah Aleesya bila Aleesya nakal. Mama bukan marah sebab tak sayang Aleesya, tapi kalau Aleesya buat bising nanti adik baby bangun, mama tak dapat nak layan Aleesya. Quality time kita masa adik baby tido aje la. So, Aleesya jangan cembeng-cembeng lagi k, Aleesya kan kakak.

2 comments:

me shuhada said...

Salam.

Harap pasni Kakak akn lebih pandai sayang adik la ye. Sian nak manje ye :)

Mamaleesya said...

wassalam,

Itu la tuu...dia memang sayang adik dia. Tapi dalam sayang ada jeles hehehe. Btul3x tak abes manja lagi tu.

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)