Friday, March 22, 2013

Kerisauan seorang mama...

Harini takde apa yang menarik sangat pun, tapi biasalah kalau dah namanyanya hari Jumaat, tentulah sukenya berganda-ganda. Esok kan coti :)


Sempat jugak sesopeng baju dengan cekedis Aleesya tadi kat Giant. Rembat jugak jeans, top dengan belt kat reject shop. Sopeng tak abes-abes. Baju Aleesya dah penuh almari, baju Rizq sampai umo setahun tak abes pakai. Now, time to sopeng baju mama pulak, dah 3tahun tak berganti hiks.


Hmmm...lama btol tak hapdate belog ni. Kerisauan dalam hati selalu ada bagi seorang bergelar ibu ni. Fikirkan anak-anak ok ke tak. Tambah-tambah baby, takut dia menangis je teringat kat mama. Rizq...Rizq...jangan nanges2 kat rumah BS ye sayang.


Rizq baru ni kena ruam teruk kat bebird dia. Sian, penuh merah-merah sume. Harap-harap la dia tak meragam, mama dah letak ubat pagi-pagi sebelum antar ke rumah BS. Sejak kes dia kena ruam teruk tu, gigih mama pakaikan dia CD dan lampin kain biasa yang tradisional tu kat rumah. Memang terus jadi rajin membasuh. Kalau tak aritu CD kakaknya tu tersimpan elok je dalam kotak walaupun dah ready dibasuh sejak Rizq dalam womb lagi. Hmmm...Rizq nak suruh mama berjimat agaknya kan, nak pakai pampers kain je.


Aleesya pulak mama hantar ke taska harini. BS dia coti sampai seminggu sebab buat kenduri kawen anak dia. Tak tau la macamana dia harini, haritu dia kata dia dah taknak duduk taska...tapi nak wat camne, takkan mama nak bawa Aleesya datang opis pulak kan. Pagi tadi sampai-sampai kat taska tu, sunyi sepi je. Ingatkan coti ke, rupa-rupanya taska tu pindah. Dia tulis alamat kat depan pagar tu. Mama berpusing-pusing juga kat sekitar kawasan tu. Dekat 20 minit baru jumpa. Aleesya mula-mula dalam kete cakap 'tak payah mak', *alasan taknak pegi*, bila nampak ada kawan baru terus je masuk.


Harap-harap minggu ni dua-dua anak mama sihat, tak demam macam haritu lagi.



Photobucket

4 comments:

Anonymous said...

It's wonderful that you are getting ideas from this post as well as from our discussion made here.

Feel free to visit my web page; njctc.org

Anonymous said...

Be cautiouѕ ωith wаshіng sodа and use gloves aѕ it is increԁibly alkaline.
These products are genеrallу witnessed іn all κinds of proрегties, evеn these thаt
aren't intended to be 'green'. Progress 11 miles, and check out diligently for the indicator to Laupahoehoe Level Seaside Park on the best suited.

Here is my website ... http://www.thomhartmann.com

Anonymous said...

Yоu rеаlly make it seem so еasy with your presentаtіon but I
find this tοpic to be reallу sοmething which I
thinκ I would nеveг understand.
It ѕееms tοo cοmplеx and extrеmеlу broad for me.
I'm looking forward for your next post, I'll try to gеt the hang оf
it!

Also νisit my web pagе - Chemietoilette

Anonymous said...

Howdy! I just would like to offer you a huge thumbs up for the great information
you have here on this post. I'll be coming back to your web site for more soon.

my blog - Heidelberg Kindergeburtstag

 

My Cutie Pie Story | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Mamaleesya :)