Thursday, February 7, 2019

Makan dan menang cabutan bertuah di D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet

February 07, 2019 1 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

Harini baru sempat bersiaran di blog kesayangan mama ni. Setelah bercuti selama 6 hari, memang heaven sangat sebab boleh berkumpul dengan keluarga sambil jalan-jalan makan angin sefamili. Bila famili ada walaupun tempat tu dah biasa kita pegi berulang kali pun, tetap akan jadi istimewa. Ye lah siapa yang tak sayang famili kan? Bila bersama sudah tentulah kita nak cipta momen baru yang lagi indah dan menggembirakan.




Haritu mama sefamili ke D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet yang terletak di Seksyen 13 Shah Alam. Kami sampai di situ dalam pukul 6.00 petang. Budak tiga ketul tu sempat tertido dalam kereta. Diorang ni memang kaki tido tapi bila naik kereta je. Kat rumah taknak tido-tido kecuali kalau dah penat sangat di siang hari. D'Kayangan Steamboat ni ada sediakan parking, betul-betul di hadapan restoran. Jadi memang memudahkan, turun kereta jalan sikit dah sampai. Makanya mama pun takde la hilang mood nak makan sebab anak-anak cranky.

Buffet Steamboat Pelbagai Pilihan

Masuk je dalam restoran kami pilih meja kat bahagian dalam. Kat luar pun best juga tapi sekali sekala kita ubah angin. Suasana restoran ni memang tenang, dengan pencahayaan lampu yang sedikit suram di bahagian dalam dan luar restoran. Mama memang suka suasana kat D'Kayangan Steamboat ni sebab mama rasa macam makan kat rumah je. Tak crowded sampai terlanggar-langgar bahu, susunan meja pun tak rapat sangat, semua yang datang pun santai-santai je macam berada di rumah sendiri. Masa tu ada satu meja dekat belakang kitorang yang sambut birthday, memang meriah. Sampai kitorang tumpang happy sekali lah tengok diorang celebrate sefamili punya la ramai. Bertuah sungguh ada famili besar.

Nafis ni gaya ambik gambar dia macam ni je la hehehe

Bahagian buffet steamboat, sayur-sayuran, aiskrim, mee dan sebagainya terletak di bahagian depan kaunter bayaran. Okay jom kita tengok gambar. Sorry kualiti gambar tak berapa bagus, maklumlah ambil gambar sambil layan anak-anak hehe.


Pelbagai pilihan steamboat dan sos


Perapan seafood dan ayam


Penggemar sayur mesti suka ni


Kaunter mee


Kaunter air

Tau dah apa dia suka

Aleesya dah confused nak ambik apa, banyak sangat pilihan

Budak-budak tak makan steamboat?
Nasi dan mee pun ada

Mungkin sebelum ni dah banyak restoran steamboat yang korang pernah try, tapi tak mencapai piawaian korang kan? Jadi korang boleh je try makan kat D'Kayangan Steamboat ni. Mana tau lepas ni, terjatuh chenta pulak asyik nak repeat datang sini. Sebab mama pun dah suka dengan rasa perapan seafood yang sampai sekarang masih teringat-ingat lagi.


Mak anak memang suka steamboat

Makan dan Menang Cabutan Bertuah

Kebetulan masa kitorang datang, D'Kayangan Steamboat ada buat cabutan bertuah. Dapat borang terus isi sertakan sekali resit dan masukkan dalam bekas di kaunter cashier. Syaratnya mudah je, belanja RM100 dalam satu resit dan korang layak menyertai cabutan bertuah tu. Hadiah-hadiah menarik juga tau!

Hadiah Pertama: Skuter
Hadiah Kedua: TV 60 inci
Hadiah Ketiga: Basikal Mountain Bike
Hadiah Saguhati: Voucher dinner steamboat


Best kan? Sambil makan sambil masuk lucky draw. Manalah tau ada rezeki, tiba-tiba menang salah satu dari hadiah di atas. Untung tuu...Tempoh peraduan dari 31hb Disember 2018 hingga 29hb Mac 2019 ni. So, korang cepat-cepat datang sebelum tarikh tutup.


Makan Sefamili lebih meriah

Bukan senang kan nak makan ramai-ramai macam ni. Hari kerja dah sibuk masing-masing. Jadi masa cuti digunakan dengan sebaiknya untuk bonding time dengan anak-anak. Kita kerja pun untuk mereka juga, jadi sesekali berkumpul macam ni memang diorang happy sangat. 

Ni first round

Bila dah malam makin ramai pulak pelanggan


Familia


Familia momentos


Main masak-masak



Yummyyy






Favourite mama mestilah kambing dan sotong bakar. Sotong memang sedap sebab rempah tu terasa sebab diperap lama. Pencicah pun banyak pilihan ada black pepper, cili kicap, sos dan lain-lain. Korang boleh pilih nak tomyam atau sup. Soup pun boleh refill unlimited, pendek kata bayar sekali tapi makan sampai lebam. Kedai dibuka dari pukul 5 petang hingga 11.30 malam (Isnin hingga Jumaat) dan 3.00 petang sampai pukul 11.45 malam (Sabtu dan Ahad). Kalau korang datang awal pukul 3 petang, dapat diskaun 10%.

Harga: 
Dewasa: RM29.90 nett
Kanak-kanak: RM12.50 nett
Kanak-kanak umur bawah 4 tahun: PERCUMA












Nafis suka makan nasi, pegi mana pun cari nasi


Ice cream timeee


Badut dan Photobooth

Sambil makan, join contest, repeat makan lagi, ada pulak Badut yang datang buat surprise belon kat diorang. Happy sangat diorang dapat belon. Rizqi sampai 2 kali mintak belon kat badut tu. Budak sorang ni memang minat sangat dengan badut, mana badut tu pegi dia ikut hehehe. Badut ni ada hari Sabtu malam je tau, hari lain takde.

Rizqi suka sangat dengan Badut ni


Tadaaa!


Happy la tu

Photobooth Transformers


Kemudahan lain di D'Kayangan Steamboat

Selain parking yang banyak, di sediakan juga surau dan tandas di dalam premis ini. Kalau datang sini tak perlu risau nak keluar cari surau. Solat je dulu lepas tu boleh sambung makan sampai malam.


Info


Instagram: @dkayangansteamboat

Alamat: 
Sri Acapella Service Apartment, Restaurant D'Kayangan, 
No. 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33M,
Seksyen 13, Shah Alam, 
40100 Shah Alam, Selangor

Waze: D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat

Booking: 012-2971091



Saturday, February 2, 2019

Review : Kitsui Bellos Fiber dan Meal Replacement

February 02, 2019 0 Comments
Bila dah jadi mama ni, kadang-kadang kesihatan sendiri tak dijaga. Biasalah rasa sehari tu tak cukup 24 jam, kena tambah masa. Bz yakmat! Memacam kena settlekan dari celik mata sampai ke malam. Memang takkan habis. Sampai terabai kesihatan dan cara pemakanan pun tak ikut masa dah.

Tapi jangan risau, sekarang macam-macam produk ada jual. Kalau tak sempat makan buah, ada jual vitamin c. Kalau tak sempat minum susu, ada je vitamin kalsium. Pendek kata, semua dah senang. Tambah pulak semua di hujung jari. Duduk rumah pun boleh sampai depan pintu je produk apa yang berkenan di hati tu.

Kitsui Bellos Fiber

Kali ni mama cuba produk dari Kitsui iaitu Bellos Fiber. Produk Kitsui ni bukan ubat, ianya merupakan minuman campuran botani yang diperbuat dari sayur-sayuran, buah-buahan dan kolagen dari ikan. Jadi kalau ada penyakit kronik ke, Kitsui memang tak dapat membantu menyembuhkan penyakit korang tu, sebab produk ni bukanlah ubat. Maklumlah mama anak tiga kan. Mesti dah ber 'tummy', jadi nak la juga kempiskan perut tu. Tak salah nak cuba selagi tak membahayakan kesihatan.




Selain tu mama try produk Bellos Fiber ni sebab boleh bantu proses pelawasan. Jadi takde la jadi sembelit. Bila kita minum supplement kan kena minum air banyak, jadi dengan cara tu pun elok untuk kesihatan kita juga. Boleh juga membuang toksik dari badan (detox), jadi badan akan rasa ringan dan bertenaga tak lesu. Dapat menyeimbangkan fungsi badan dan untuk sistem imuniti yang kuat.




Bellos Fiber ni merupakan minuman campuran botani yang diperbuat dari nenas, epal, kiwi, markisa, lemon, pir, bayam, timun dan saderi. Nampak tak bahan-bahan yang digunakan memang sayuran dan buah. Ada juga buah tu yang memang boleh dikatakan sebulan sekali pun kita tak makan. Jadi bila dah dicampurkan dalam minuman ni, kita pun dapat khasiatnya dalam 1 sachet. Senang kan? Harga pun berpatutan sekotak RM38.80 je dijual kat Guardian dan Watsons sahaja. Pastikan korang beli di Watsons, Guardian atau Kitsui HQ untuk menjamin korang beli produk yang original bukan tiruan. Kalau korang nak beli dari Shopee atau Lazada, korang kena pastikan penjualnya adalah dari Watsons dan Guardian sahaja. Sebab kalau selain tu memang confirm produk tu fake.




Mama ni tak berapa nak rajin lah sangat. Maklumlah mak anak 3 kan, dengan keje dekat office lagi, keje blogging lagi, keje rumah lagi.  Ni nasib baik mama dah habis part time study, kalau tak lagi busy like a bee. Makanya...cara mama minum Bellos Fiber ni mama bancuh dengan air sejuk je la, senang. Caranya bancuh dengan 150ml air sejuk, suam Kalau korang rajin, korang boleh je buat smoothie ke, makan dengan yogurt ke, bancuh dengan fresh milk ke, nak buat aiskrim ke, hehhh banyak la. Korang boleh kreatifkan lagi nak bagi kelainan. Tapiii...pastikan korang dah bancuh sachet ni sampai sebati. Kalau nak tengok video review boleh tengok kat sini.


Kitsui Meal Replacement

Meal Replacement ni mama minum juga. Boleh je nak consume dua-dua ni serentak. Takde masalah sebab produk ni diperbuat dari bahan botani. Meal Replacement ni dari campuran Spirulina, Oat Fiber, Brown Rice dan Psyllium Husk. 




Supplement ni datang dalam pakej iaitu untuk kecantikan dan kesihatan. Selain sebagai pengganti makanan kalau busy sangat tak sempat makan lunch atau dinner, ianya juga dapat mengurangkan kolesterol dalam badan. Biasanya orang yang kurus lebih cenderung kepada kolesterol yang tinggi. Sebab apa? Sebab semua makanan kita makan, tak control dan makan dalam kuantiti yang banyak. Makan apa pun, banyak mana pun tetap kurus. Haa bahaya tau sebenarnya.










Selain tu Meal Replacement ni membantu membakar lemak dalam badan. Jadi lemak-lemak jahat dalam badan kita tu dapat disingkirkan.

Tapi apa-apa produk supplement yang korang consume, korang kena minum air banyak. Kesan dia akan nampak bila minum air secukupnya, makan  makanan yang seimbang, elakkan kafein sebab akan mempercepatkan penuaan dan  bersenam.

Maklumat lanjut


Website: www.kitsui.com.my

Facebook: Kitsui My

Instagram: @kitsuimy


Tuesday, January 22, 2019

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris baharu...Belaian romantis mandianmu

January 22, 2019 6 Comments
Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.



Saat mandian dengan belaian romantis


Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran. Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.




Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris. Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.



3 Variasi Gel Mandian Enchanteur Paris 


Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.


Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel:


1. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris - Belle Amour Bright & Smooth (Mencerah & Melicin)



Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.


2. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris - Mon Amie Fresh & Cool (Menyegar & Menyejuk)



Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.


3. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris – Adore Soothe and Care (Menenang & Melega)



Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.


Personal Review


Pilihan saya adalah gel mandian Mon Amie Fresh & Cool. Saya telah merasai sendiri ketenangan dan kesegaran melalui buih mandian mewah dan berbau harum. Wangian yang memberikan aromaterapi tenang, nyaman dan segar ini memberi keyakinan diri kepada saya. Saat mandian adalah masa untuk menghargai diri sendiri bagi menyejuk dan menyegarkan badan. Ianya juga didatangkan dengan wangian semburan dari wangian yang sama iaitu Mon Amie Parfum, bagi menambahkan lagi keharuman yang berpanjangan.














Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.






Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak). Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.